És de Monserrat, ve de l’àmbit aficionat de la modalitat de galotxa i està disposat a fer-se un nom en el món professional de l’escala i corda, disciplina on fa unes temporades que està destacant en les competicions de promoció. Es tracta de Marc, que en poc més d’un mes s’ha guanyat l’admiració dels habituals del trinquet i el respecte de les primeres figures.

Una malaltia de Miguel va permetre que Marc entrara com a substitut del de Petrer en una partida de les semifinals del Circuit. Va ser el passat 11 de març a Vilamarxant i Marc va signar una magnífica actuació. Després han vingut altres, també amb les primeres figures; l’última, la del dissabte en Pelayo on es va proclamar campió del Trofeu Universitat de València amb Dani i Nacho.

Amb vint-i-un anys, Marc, és un jove tranquil que viu amb il·lusió este moment de xicoteta glòria. Però ell vol més. Després d’arribar, la intenció és quedar-se. «He afrontat estes partides com una oportunitat per a fer un pas endavant com a pilotari. Però sé que he de treballar de valent perquè entre les figures hi ha molt de nivell», comenta.

Demà tindrà una altra oportunitat de demostrar la seua vàlua. Serà a Guadassuar en el Trofeu Primavera, on juguen els dominadors del moment. «És un cartell que impressiona. Estan els tres millors restos, els campions del Circuit i pilotaris totalment consagrats. Espere estar a l'altura i vaig a donar-ho tot per a fer gaudir a la gent», diu.

El de Monserrat reconeix que en algun moment li han vingut els nervis per veure’s envoltat per tantes figures. Però els mateixos pilotaris l’han ajudat a integrar-se. «M’han acollit com si fóra un més i ho agraïsc. Són jugadors que estan en un escaló superior però he rebut molt bon tracte de tots i inclús em pregunten i es preocupen perquè estiga tranquil».

Amb la seua evolució, sembla que cada vegada està més a prop el moment d’incorporar-se a la nòmina professional. «Entrar a formar part d’eixe grup seria una cosa molt gran per a mi», explica. Però no solament seria gran per a Marc. També per als aficionats d’un poble de molta tradició en la pilota. «En Monserrat m’estan recolzant una barbaritat. El dissabte van anar a Pelayo uns cinquanta aficionats tot i que la partida coincidia amb una altra de l’autonòmic de galotxa on l’equip del poble es jugava el lideratge. Per a mi és molt important tindre eixe suport».

Un cartell que impressiona amb els millors del moment

Diu Marc que l’impressiona el cartell del IV Trofeu Primavera de Guadassuar i no és per a menys doncs també participaran els grans referents del moment en la modalitat d’escala i corda.

El torneig manté el format de dues semifinals i la final. Però varia respecte a les edicions anteriors, on les tres partides es jugaren el mateix dia amb un tanteig més reduït.

En esta ocasió es completarà en dues jornades. Demà es disputaran les semifinals i el títol es decidirà el dimecres següent després d’una prèvia de raspall de primer nivell amb Moltó i Roberto contra Ian i Brisca. Marc serà protagonista de la primera semifinal i tindrà l’ajuda de Pere i Héctor II, els campions del Circuit Professional.

En la contra estarà l’escaleter guanyador de la lliga, Miguel, que formarà amb dos valors segurs com Jesús i Carlos. A continuació, duel entre parelles amb Soro III i Javi contra Puchol II i Félix.

Es tracta dels considerats millors pilotaris en les posicions de rest i mitger. A més, la confrontació té un afegit amb molt d’interés: estos dos mateixos equips protagonitzaren el primer desafiament de la nova etapa del trinquet de Pelayo el passat 16 de gener. El trinquet es va omplir en aquella ocasió especial de gom a gom.