Monrabal ha arribat a temps i jugarà la segona semifinal de la Copa Diputació de València en la modalitat d’escala i corda. El pilotari de Vilamarxant s’ha restablert de la lesió en el dit i demà recuperarà el seu lloc al costat de Puchol II per a enfrontar-se a Genovés II i Salva en el trinquet de Masssamagrell.

Precisament va ser en el recinte del Tío Pena on el passat dia 20 se li va reproduir la lesió en el dit anul·lar de la mà dreta, la mateixa amb la qual va jugar la final de la Lliga i que poc després li obligava a parar durant un temps perquè el dolor era insuportable quan connectava amb la vaqueta. «Això ja es queda ací per a sempre. Els metges m’han dit que he de conviure amb el dolor», assenyala.

La recuperació solament era qüestió de temps. L’únic tractament vàlid per a accelerar la reaparició era la magnetoteràpia. Però sobretot calia deixar que passaren els dies i que la natura fera la resta. I com que el seu equip ja havia aconseguit la classificació per a semifinals, el jugador va ser baixa en la darrera partida de la fase regular. Héctor II va ocupar el seu lloc al costat de Puchol II. També va ser a Massamagrell, en este cas el 27 de juny.

I va arribar la setmana decisiva, la passada, on els entrenaments i les proves determinarien si Monrabal estava apte per a jugar. L’organització supervisava però la decisió era sobretot del pilotari i de les seues sensacions. «Si no haguera estat en condicions, no jugaria. Seria una falta de respecte al meu company. A més, de Puchol II sóc més amic que company. Jugaré perquè em trobe bé», explica. La sessió més exigent va tindre lloc el passat dimarts. La va superar amb total solvència. Però calia comprovar com recuperaria més tard. I és que entre la semifinal i la hipotètica final transcorreran menys de quatre dies. El títol es decideix el pròxim dissabte a la localitat de Llíria.

Ja en divendres, Monrabal va tornar a provar, esta vegada «insistint en el colp de la pilota en la mà per a perdre la por», diu. Cap problema. I així ho va notificar el dissabte a l’organització, que ahir va fer oficial la seua participació.

Per a evitar possibles recaigudes, el jugador ha dissenyat una protecció especial. Abans era de plàstic i ara de ferro. La sort és que la zona danyada es troba en la part posterior del dit, amb la qual cosa pot colpejar amb naturalitat. El risc vindria donat amb les pilotades errades o un mal colp, com per exemple impactar en la muralla en intentar restar la vaqueta.

Així les coses, Monrabal buscarà demà accedir a la seua quarta final en esta competició. Dues les va disputar en la punta i la de la passada edició com a mitger, posició en la qual es vol consolidar. De les tres, va ser campió en la primera.