L'equip de Benidorm de Pere Roc II, Jesús i Carlos s'ha proclamat campió de la Lliga Bankia d'escala i corda en superar este diumenge en la final a la formació de Vila-real de Francés, Javi i Bueno pel resultat de 60-50. El trinquet PelayoPelayo, escenari de la confrontació, ha registrat un ple absolut.

La partida ha estat marcada per l'equilibri, si bé els dos equips s'han alternat en el domini. Depenent del tram, un equip imposava el seu joc i després era l'altre el que es feia amo de la situació. En el començament, Francés, Javi i Bueno han trobat el quinze amb més solvència. Però Pere Roc II, Jesús i Carlos han sabut reaccionar i del 15-30 s'ha passat a la igualada a 30.

A partir d'ací, molts intercanvis, bones jugades, vals tombats i quinzes que es decidien per detalls, a més de nombroses ovacions, que corresponien al nivell que hi havia en la pista. Es mantenia la tònica de pegar fort des dels dos costats.

Quan Javi era capaç d'agafar més joc, era el trio de Vila-real el que es posava per davant (35-45). I quan Jesús entrava escena, l'electrònic avançava en el caseller roig (45-45). I si bé la responsabilitat del quinze era dels mitgers, escaleters i punters també aportaven i molt.

En el tram final, la formació de Benidorm ha tingut un poc més d'eficàcia i tranquil·litat. La suficient per a proclamar-se campiona per solament dos jocs de diferència.

El trinquet de Pelayo ha congregat a multitud d'autoritats, alcaldes i regidors. També han presenciat la final els presidents de la Generalitat i les Corts, Ximo Puig i Enric Morera.