Última de les trobades de Pilota a 'Escola del curs 2018-2019. A la comarca de la Safor han arribat les trobades de 'Pilota a l'Escola'. Un total de 16 centres de primària s'han congregat en el Poliesportiu Municipal de Piles, que acull aquest event esportiu i recreatiu per tercer any consecutiu.

La pilota valenciana, en la seua vessant del pilota valencianaraspall que compta amb una escola de pilota, i celebra partides professionals setmanalment. S'han concentrat un total de 500 alumnes de 4t de Primària vinguts dels centres José Pedrós (Piles), Sant Pere Apòstol (Alqueria del a Comtessa), Maria Inmaculada (Xàbia), San José de la Montaña (Oliva), Francesc Carrós (La Font d'En Carrós), Hort de Palau (Oliva), Lluís Vives (Oliva), CEIP Benicadim (Beniarbeig), El Rebollet (Oliva), Santa Anna (Oliva), Alfaladí (Oliva), Desemparats (Oliva), La Carrasca (Oliva) i Encarnación (Sueca).

El Programa educatiu 'Pilota a l'Escola' va començar a implantar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, que organitza la Federació de Pilota Valenciana, en la que participen tècnics de Pilota Valenciana i jugadors i jugadores destacats d'escala i corda, raspall i llargues. En la fase final de Pilota a l'Escola col·laboren activament des de fa tres edicions la Fundació Trinidad Alfonso, amb l'aportació de material de marxandatge per a tots els menuts i els mestres. Han estat presents en aquesta última trobada de 'Pilota a l'Escola' l'alcalde de Piles, David Morant; el director general de l'esport, Josep Miquel Moya, acompanyant al president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, i al president del CPV Piles, José María Company. Amb Piles es posa el punt i final a les 11 trobades que s'han realitzat durant l'any 2019 al llarg de tota la geografia valenciana amb una gran participació.

El Programa Pilota a l'Escola ha recorregut un any més la Comunitat Valenciana fomentant la pràctica de la plilota entre els escolars valencians.