El nou Torneig Mancomunitats de raspall va començar amb bon peu el passat dimecres al trinquet de Guadassuar i ahir inclús va incrementar l'espectacle en la partida disputada al trinquet del Genovés, que va obrir la competició en el Grup B. La victòria va caure del costat de l'equip de la Costera-Canal de Ximo, Tonet IV i Raúl, però l'ajustat marcador de 30-25 també va concedir un punt al trio Ribera Alta de Punxa, Seve i Gabi.

Esment especial mereix l'actuació dels dos mitgers i el duel que van protagonitzar. Tonet IV va destacar més en les rematades, eixes que realitza en el moment just perquè la pilota isca més violenta de les seues mans. Per la seua part, Seve també va carregar de valent, però el seu recital es va donar en la manera en la qual va cobrir la muralla amb l'esquerra.

Però si la partida va tindre una nota d'excel·lent, és perquè els altres quatre pilotaris també van ratllar al nivell dels seus companys. Ximo i Punxa van traure barbaritats i van remar com si es tractara d'uns condemnats a galeres. I en la punta, Raúl i Gabi sempre van estar a l'aguait per a acabar el quinze o per a evitar-ho.

El ritme va ser frenètic i les jugades de qualitat constants. Demà es podrà comprovar en la televisió autonòmica, on es passarà la partida en diferit. La igualtat en el marcador també va ajudar a fer que el públic gaudira. La diferència màxima va ser d'un joc i quasi sempre es va sumar des del dau, encara que un parell de jocs van caure al rest i en altres hi hagué vals tombats.