Set trios participaran en la pròxima edició de la Lliga Bankia d’escala i corda mentre que en la competició de raspall en seran sis. Amb un total de trenta-nou jugadors convocats entre els dos campionats, vint-i-tres han estat campions en almenys una edició mentre que els setze restants aspiren a aconseguir el seu primer títol.

En la Lliga Bankia d’escala i corda, els nous campions serien Francés, Marc, Bueno, Tomàs II i Raúl. També Álvaro Gimeno i Guillermo, però els dos punters debuten en la competició i per tant no han tingut oportunitat de guanyar-la.

Francés i Bueno van fregar el títol amb els dits fa dues temporades formant en el mateix equip amb Javi al mig. Raúl també ha estat subcampió en una ocasió, en l’any 2008, mentre que Marc i Tomàs II s’han hagut de conformar, de moment, amb arribar com a molt lluny a les semifinals.

Entre la resta de participants de la competició que començarà el pròxim dia 10 al trinquet de Vila-real, Genovés II, Félix i Jesús són els més llorejats amb tres edicions guanyades cadascun.

Amb dos títols apareixen Pere Roc II, Héctor de Laguar, Nacho i Monrabal II, mentre Pere, Soro III, Santi, Javi, Carlos, Puchol II i De la Vega n’han guanyat un. Salva també mereix aparéixer en esta enumeració perquè el pilotari de Massamagrell, que enguany és reserva, ha estat campió en tres ocasions.

En l’històric de la competició, que espera l’edició número vint-i-nou, Álvaro, Sarasol II i Tino són els grans dominadors amb quatre campionats. En l’escaló inferior estan Sarasol I, Pigat II, Mezquita i Tato, tots ells amb 3 títols.

Raspall

En la Lliga Bankia de raspall, que també començarà el dia 10, però al triquet del Genovés, els aspirants a proclamar-se vencedors per primera vegada són Pablo, Raúl, Tonet IV, Gabi, Néstor i Lorja, així com els debutants Vercher, Ibiza i Javi López.

Entre tots ells, Lorja ha estat subcampió en les dues darreres edicions mentre que Pablo i Tonet IV han perdut una final en les campanyes del 2017 i 2018 respectivament.

Pel que respecta als participants campions, els més guardonats són Sanchis, Roberto i Ricardet, amb dues lligues aconseguides. Tots els altres en tenen una. És el cas de Moltó, Ian, Canari, Seve, Marrahí i Punxa.

En les vint-i-set edicions ja completades, Waldo i Alberto apareixen com els pilotaris amb més títols, a més amb molta diferència, amb sis per a cadascun. A continuació estan el Moro i Francisco, que van guanyar en quatre edicions. En el tercer escaló del podi es troben Loripet, Armando i Batiste II, que han alçat el trofeu en tres ocasions.