Torneig Mancomunitats - Harbour Energy de raspall

Vercher tomba el primer val

L'equip que representa a la Ribera Alta manté opcions de passar a la final absoluta en guanyar al trio de la Safor, que ja té el bitllet per a jugar pel títol

Amb el triomf d'ahir a Xeraco, Vercher, Roberto i Lorja han tombat el primer val i lo alt

Amb el triomf d'ahir a Xeraco, Vercher, Roberto i Lorja han tombat el primer val i lo alt / FUNPIVAL

J. CANO

Al trinquet de Xeraco va començar ahir la tercera i definitiva jornada del Torneig Mancomunitats - Harbour Energy de raspallamb el duel entre el millor equip del campionat i el que pitjor bagatge acumulava fins aleshores. Normal, per tant, que la càtedra pronosticarà en la postura inicial de les travesses la victòria de l'equip de la Safor de Vicent, Canari i Ricardet, però el vaticini va ser esta vegada erroni, ja que es va imposar el conjunt representatiu de la Ribera Alta de CanariVercher

Tots els jocs es van sumar des del dau i els quatre primers no van tindre quasi història. Semblava que la confrontació era un concurs entre Vercher i Vicent per a veure qui treia més fort i aconseguia més quinzes directes. Un altre duel va ser el de Lorja i Ricardet en la definició de les pilotes, la majoria clares, que van quedar per a la rematada després de la canonada dels seus respectius restos. Roberto i Canari, per part seua, van estar pràcticament inèdits en este tram de la partida.

Després de la igualada a 10 sí que es va veure jugar a pilota Tal vegada perquè la vaqueta havia perdut facultats pel desgast o perquè Vercher i Vicent començaven a acumular fatiga en el braç, però el cas és que les tretes ja no condicionaven tant i van aparéixer els intercanvis, a més amb varietat de jugades. El més normal és que manara i carregara més l'equip que ocupava el dau, però des del rest hi havia resposta i quinzes.

L'equilibri en les dues parts del trinquet, la rapidesa de les accions i la participació quasi per igual dels sis pilotaris van fer que el públic traguera les palmes en nombroses ocasions. Però com es va mantenir la dinàmica dauera, es va imposar el trio que va guanyar la reballada.

Vercher tomba el primer val

Vercher tomba el primer val

Amb opcions

El triomf davant l'equip que encara no coneixia la derrota i que ja està classificat per a la final absoluta permet a Vercher, Roberto i Lorja mantenir opcions de classificar-se, almenys fins al divendres, que és quan es jugarà la segona eliminatòria d'esta tercera jornada al trinquet de Piles.

Vercher tomba el primer val

Vercher tomba el primer val

La pilota està ara en la teulada de Moltó, Tonet IV i José. Els representants de la Costera-Canal seran els segons finalistes absoluts si guanyen a Marrahí, MoltóMarrahíBrisca Però si el triomf cau del costat de la formació de la Vall d'Albaida caldrà esperar fins a la final de la jornada del diumenge al trinquet de Bellreguard.