TROFEU

Massamagrell recupera la millor vaqueta d’elit

El trinquet Tio Pena va cessar l’activitat a finals de l’any passat i tornarà a obrir les portes el pròxim 26 de setembre amb un cartell de luxe

Salva, figura local, no podia faltar en la reobertura del Trinquet Tio Pena de Massamagrell.

Salva, figura local, no podia faltar en la reobertura del Trinquet Tio Pena de Massamagrell. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

El trinquet Tio Pena de Massamagrell tornarà a obrir les portes el pròxim dimarts dia 26 de setembre amb motiu d’una nova edició del Trofeu Alcaldia, organitzat juntament amb la Fundació per la Pilota i que es juga a partida única que enfrontarà a Francés i Javi contra Giner, Salva i Muedra II.

El cartell anuncia a pilotaris que estan ara en boca de tots els aficionats per les seues magnífiques actuacions des de fa mesos, com Giner i Francés; primers espases de localitats properes, cas de Javi de Massalfassar; i saba nova de la pilota, com succeeix amb Muedra II; a més a més no podia faltar la figura local, Salva de Massamagrell.

Francés jugarà amb Javi el Trofeu Alcaldia.

Francés jugarà amb Javi el Trofeu Alcaldia. / FUNPIVAL

La celebració del Trofeu Alcaldia és el primer pas del consistori local en la reactivació de tan emblemàtic recinte, que va cessar la seua activitat a finals de l’any passat, quan els germans Soro van decidir jubilar-se.

Nova etapa del trinquet Tio Pena

La compra per part de l’Ajuntament de Massamagrell està a punt de realitzar-se i serà aleshores quan comence la seua nova etapa. «Esta jornada del Trofeu Alcaldia la fem amb el consentiment de la família Soro, amb la qual està tot acordat i els papers preparats perquè el trinquet passe a ser municipal», va dir Pilar Peris, alcaldessa de Massamagrell.

Peris també va assenyalar la voluntat del consistori local «de recuperar la partida del dimarts del trinquet, que és part de la història de la pilota. Hi ha molt a treballar, però poc a poc anirem fent perquè el nostre trinquet torne a ser un punt de referència», va comentar l’alcaldessa.

No solament això, el dia 10 també està previst que es jugue una partida de la Copa Caixa Popular, i més endavant una altra de la Copa2. A més a més, la intenció de l’Ajuntament de Massamagrell és cobrir el trinquet i dotar-lo d’una il·luminació artificial de primer nivell.