COMPETICIÓ

Un nou horitzó amb el descobriment d’altra fase de la Copa Caixa Popular

La Fundació per la Pilota va anunciar el calendari de la segona ronda que decidirà als semifinalistes que lluitaran pel títol

Montaner i Seve (foto) entren com a segons del Grup B, Vicent com a tercer.

Montaner i Seve (foto) entren com a segons del Grup B, Vicent com a tercer. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Cada dia que passa, s’està més a prop de descobrir-se als campions de la IX Copa Caixa Popular de raspall. Una competició que va tancar el passat dimecres la primera fase i que obri un nou horitzó amb el calendari de la segona ronda. La principal diferència entre la primera i segona fase és que hi ha dos equips menys. Els últims classificats de cada grup van quedar descartats per a la següent parada copera, així només queden sis parelles que han sigut distribuïdes en dos nous grups, tal com va anunciar la Fundació per la Pilota Valenciana.

Equips

El Grup A queda amb les parelles representatives del Genovés, Badenes i Tonet IV (com a primers classificats del Grup A); de la Llosa de Ranes, Montaner i Seve (com a segons classificats del Grup B); i Barxeta, Moltó i Murcianet (com a tercers classificats del Grup A).

El Grup B es conforma amb les formacions representatives de Castelló, Marrahí i Raúl (com a primers classificats del Grup B), Castelló de Rugat, Ian i Brisca (com a segons classificats del Grup A); i Xeraco, Vicent i Lorja (com a tercers classificats del Grup B).

La principal diferència entre la primera i segona fase és que hi ha dos equips menys.

La principal diferència entre la primera i segona fase és que hi ha dos equips menys. / FUNPIVAL

Calendari

Cal recordar que en esta segona fase de la IX Copa Caixa Popular s’enfronten tots contra tots dins del mateix grup, amb partides d’anada i tornada, amb la mateixa mecànica de puntuació que en la primera fase. L’equip que concloga al capdavant del tauler es classifica directament per a les semifinals. La formació que quede en la segona posició jugarà contra la tercera de l’altre grup per a lluitar per les altres dues places en joc per a les ‘semis’.

La segona fase començarà este dissabte a la Llosa de Ranes amb Montaner i Seve contra Moltó i Murcianet. La tornada tindrà lloc el dia 9 d’octubre a Xeraco. El Grup A continuarà este dimarts a Oliva amb Badenes i Tonet IV davant Montaner i Seve. La tornada se celebrarà el dia 13 d’octubre a Piles. Les partides que tancaran la segona fase al Grup A són les corresponents als enfrontaments entre Badenes i Tonet IV amb Moltó i Murcianet, les quals seran el dia 6 d’octubre al trinquet del Genovés i el dia 16 d’octubre a Xeraco.

. El Grup A continuarà este dimarts a Oliva amb Badenes i Tonet IV davant Montaner (foto) i Seve. La tornada se celebrarà el dia 13 d’octubre a Piles.

El Grup A continuarà este dimarts a Oliva amb Badenes i Tonet IV davant Montaner (foto) i Seve. La tornada se celebrarà el dia 13 d’octubre a Piles. / FUNPIVAL

Respecte a les partides de la segona fase al Grup B donaran principi este diumenge al trinquet de Xàbia, amb Marrahí i Raúl contra Ian i Brisca. La tornada es disputarà el 10 d’octubre al trinquet d’Oliva. Per la seua part, Ian i Brisca també s’enfrontaran a Vicent i Lorja. La primera partida este dimecres a Castelló de Rugat i la segona a Dénia, el dia 15 d’octubre. La resta de les partides que queden pendents són les de Marrahí i Raúl davant Vicent i Lorja, les quals es desenllaçaran el dia 7 d’octubre a Bellreguard i el dia 21 d’octubre a la Llosa de Ranes, sent esta l’última partida de la segona fase de la IX Copa Caixa Popular de raspall.

Ian i Brisca s’enfrontaran a Vicent (foto) i Lorja. La primera partida este dimecres a Castelló de Rugat i la segona a Dénia, el dia 15 d’octubre.

Ian i Brisca s’enfrontaran a Vicent (foto) i Lorja. La primera partida este dimecres a Castelló de Rugat i la segona a Dénia, el dia 15 d’octubre. / FUNPIVAL

Una vegada quede clara la classificació de la segona fase, tindran lloc les partides d’accés a unes semifinals que quedaran de la següent manera. El primer del Grup A contra el vencedor de l’eliminatòria entre el segon del Grup B i el tercer del Grup A. En cas contrari, el primer del Grup B es jugaria una plaça en la final amb el guanyador de l’enfrontament entre el segon del Grup A i el tercer del Grup B.

Calendari segona fase de la Copa Caixa Popular de raspall.

Calendari segona fase de la Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Per altre costat, la Fundació va comunicar que el passat dimarts va rebre la resposta de la Federació respecte a l’al·legació registrada per l’entitat que gestiona el món professional en la Conselleria de Cultura i Esport sobre les actuacions dutes a terme per l’ens federatiu. La contestació serà en el termini estipulat, segons la Fundació.