La derrota sofrida pel València davant el Barça em va deixar més calent que una mona. En fi, els que tenim certa edat, ja estem acostumats a eixes escalfades perquè no és la primera ni l´última vegada que ens passa alguna cosa semblant, però ara, ja més tranquil i des de la distància del temps, em venen al cap algunes reflexions: La primera és que el València CF, per fi, ja té entrenador. Prandelli va demostrar la seua personalitat i els seus coneixements futbolístics per a plantar-li cara al totpoderós Barça. La segona és que hem recuperat l´entitat com a equip, hem deixat de ser la banda de l´empastre (amb tots els meus respectes a la banda centenària de Catarroja) per a convertir-nos en un equip seriós i competitiu, la comunió amb la grada va ser total. La tercera és que ens tenen por, d´ací la nefasta actuació del quadre arbitral que al final va ser decisiva en el resultat. La quarta és que no guanyàrem l´encontre per vàries raons; l´ocasió de Nani a última hora davant el porter, ha de ser gol sí o sí, i Santi Mina ha de tindre més serenitat a l´hora de conduir els contracolps, que sempre han d´acabar en remat a porta.

Em bullia la sang cada vegada que Santi Mina desaprofitava eixes ocasions, perquè el València CF es desplegava molt bé, sumant molts jugadors en atac. Al remat, al València CF li va faltar saber gestionar l´avantatge en el marcador, vaig trobar a faltar una miqueta més d´ofici. No podem estar contents perquè finalment, no aconseguírem cap punt i seguim allà baix en la classificació però finalment, vàrem vore un València CF de Champions League.

Com he dit abans, la setmana ha resultat complicada, sobretot pel post-partit València -Barça. L´encontre acabà amb el penal que va transformar Messi però al mateix temps començava un altre ´partit´ en els despatxos, rodes de premsa, diaris, programes esportius tant de ràdio com de televisió, on tot el món, abanderant la defensa del seu club, ha tractat d´agranar cap a casa, com sempre s´ha fet quan hi ha polèmica. El pitjor de tot és escoltar alguns periodistes de l´entorn del Real Madrid, aprofitant l´ocasió per posicionar-se en contra del Barça, quan són els mateixos que justifiquen actituds semblants en certs jugadors del R.Madrid. Simplement vergonyós. Al final, han quedat tots retratats, perquè també ha resultat vergonyós algunes declaracions dels directius del Barça tapant l´actitud intolerable dels seus jugadors.

En la meua opinió, els jugadors del Barça s´equivoquen en la manca de respecte cap a l´afició del València. Seran molt bons jugadors però mediocres com a persones, sobretot per no demanar disculpes per la provocació i el ´teatret´ posterior al llançament de la ´botelleta´ d´aigua, que, per cert, és una acció injustificable i censurable. Per a mi, Neymar, Suárez, Busquets€m´han caigut de l´altar. On estan els ´valors´ i el ´seny´ que tant predica el Barça? Em quede amb el talant de Xavi, Puyol, Iniesta

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.