Síguenos en redes sociales:

Anem a guanyar la lliga

El bac després pot ser més gran, pero ara mateix ho dic per convicció

Després de vore el partit que féu el València CF el dilluns passat davant el Getafe i el de dijous davant el Còrdova, em va vindre al cap una reflexió, una cosa transcendental, que necessitava una revisió; Què és l´art? Buscant alguna definició que fóra convincent, vaig trobar les següents respostes: L´art és la visió sensible de l´èsser humà davant el món real o imaginari. Els artistes expressen les seues percepcions, emocions i sensacions mitjançant diversos recursos lingüístics, plàstics, sonors i... futbolístics. Una obra d´art, per tant, és un producte que transmet una idea o una expressió sensible. Es tracta de la creació que plasma la intenció d´un artista.

El ´futbol-art´

A partir d´ací caldrà sintetitzar el concepte de ´futbol-art´ com : El segon gol que va marcar el València CF en Getafe, on tres artistes pegaren les pinzellades més brillants de tota la temporada, o els tres gols del dijous passat en Mestalla on s´incorporaren nous artistes a la causa. Emoció i expressió en estat pur. També cal fer menció de tot l´equip perquè està fent uns partits per a emmarcar. Feia molts anys que no vèiem un València CF tan brillant i efectiu. Eixes obres d´art ja no ens les lleva ningú. També podríem evolucionar el terme ´futbol-art´ cap al ´futpop-art´ -futbol popular que connecta amb les masses per ser estètic, preciosista i efectiu. Fàcil d´entendre pels seus aficionats i espectacularment vistós-.

És inevitable la comparació que molts aficionats comencen a fer amb el València de ´Nostre Senyor´ Rafa Benítez. Personalment, crec que l´equip actual té més qualitat, però falta vore si té el mateix ofici i determinació. Estar dalt a la classificació requereix no tindre por a assumir eixa responsabilitat i sobretot creure en allò que estàs fent. L´enemic del València CF és el propi València CF. M´agrada pensar que guanyar la lliga és possible, perquè no? És cert que encara no ens hem enfrontat amb equips potents com el Barça i els dos Madrid però jo em puge al carro de «enguany anem a guanyar la lliga» i no és il·lusió, és convicció. Em negue a competir simplement per classificar-nos per a la Champions League. Si anem, anem, però ´ir pa nà´ tampoc. Els meus amics em diuen «Paco, és que a la mínima te´n véns amunt, aguanta el matxo perquè després el bac serà més gran». Què he de fer, si sóc un apassionat de l´art?

Estic tranquil

La veritat és que el partit que tenim davant la Real Sociedad em té mosquejat. Últimament s´ha donat l´estranya coincidència que en les dues últimes visites de l´equip basc, el seu entrenador ha estat qüestionat i necessitava urgentment una victòria per tal de no ser destituït. Resultat: palmatòria contundent del València CF i ressorgiment de la Real. Casualment, torna a donar-se la mateixa circumstància. Arrasate torna a estar qüestionat i el seu equip necessita urgentment els tres punts, i què voleu que vos diga? No hauríem de refiar-nos dels d´Anoeta, però estic tranquil perquè «anem a guanyar la lliga» Amunt el futbol-art!

Pulsa para ver más contenido para ti