L'Individual Bankia en la modalitat d'escala i corda va tancar ahir la ronda inicial dels huitens de final en una jornada que va ser propícia per a Pere Roc II, Pere Roc IIGenovés II

La partida més ajustada en forces i en el marcador es va completar al trinquet de Borriana on el finalista de les dues darreres edicions es va imposar al nét del gran Juliet per 60-45.

Pere Roc II va guanyar perquè és una primera figura. Això implica saber gestionar els moments de pressió, errar menys i aprofitar les oportunitats, que és el que va fer davant un rival molt incòmode i molt jove, que de ben segur serà un candidat en les pròximes temporades.

El duel va ser el propi entre dos esquerrans, que sempre carregaven al dau i al rest intentaven neutralitzar les escomeses de l'altre. La diferència en l'intercanvi arribava en la potència del colp, prou major en el cas de Salva Palau, i la fiabilitat de les accions, on Pere Roc II va estar millor i va trobar l'aire amb més eficàcia.

També al matí, però al trinquet de Xàbia, Genovés II va superar a Santi pel tanteig de 60-40.

Al recinte alacantí s'enfrontaven dos especialistes del mà a mà amb estils oposats i es va imposar la tècnica a la potència. Genovés II va fer el que millor sap, que és dominar la pilota, situació que sovint impedia a Santi desenvolupar el seu joc de mitger. Encara així el de Finestrat buscava la millor situació per a la rematada i va plantejar batalla fins al final.

Ja a la vesprada, la competició es va traslladar fins a Bellreguard on Pere es va fer amb Pablo de Sella pel mateix marcador de 60-40.

També era duel de rest contra mitger, però el de Pedreguer domina a la perfecció la feta de dau i en els rebots i els caps respon pràcticament com un escaleter. Amb esta capacitat per a igualar en armes al rival, a més té l'avantatge de la seua rematada. Si a això es suma la inestimable ajuda d'Oltra des de la pedra i que Pablo va començar un poc gelat, el resultat són els quatre jocs de diferència.

Quarts de final

La primera eliminatòria de quarts de final es completarà el pròxim dimecres a Guadassuar on jugaran De la Vega i José Salvador. Ja en divendres, Soro III s'enfrontarà a Pere Roc II al trinquet de Vilamarxant i el de Dénia acollirà el duel entre Francés i Pere. I el diumenge a Sueca, De la VegaSoro IIIPuchol II

En la competició de raspall encara queden cinc eliminatòries dels huitens de final. La pròxima es disputarà demà a Oliva i tindrà com a protagonistes a Guadi i Ximo.