COMPETICIÓ

Un buit transformat en oportunitat amb la Copa 2 Caixa Popular

Com és habitual en les darreres temporades, de manera paral·lela a la Copa es disputarà la Copa 2, un escenari per aquells no han tingut cabuda en l’altra competició i de promoció per als joves valors

En l’última edició, David va ser campió en la Copa 2 Caixa Popular de raspall, amb Ibiza, mentre que Mario va ser finalista amb Carlos, en la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda, on van caure contra Héctor de Sueca i Bueno.

En l’última edició, David va ser campió en la Copa 2 Caixa Popular de raspall, amb Ibiza, mentre que Mario va ser finalista amb Carlos, en la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda, on van caure contra Héctor de Sueca i Bueno. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

El període on la Copa agafa el protagonisme en el calendari, deixa un buit en molts pilotaris que es queden fora del campionat. Més enllà de les partides del dia a dia, aquells pilotaris que no formen part de cap equip veuen com poden perdre el ritme de joc. I és que a diferència de la Lliga, on es juga en trios, la Copa es disputa en parelles. L’equació és clara, hi ha un lloc menys a cada formació. Això no obstant, la Fundació per la Pilota Valenciana ha sabut aprofitar el que podria ser un problema i transformar-ho en una oportunitat amb la Copa 2 Caixa Popular.

Com és habitual en les darreres temporades, de manera pràcticament paral·lela a la Copa Caixa Popular es disputarà la Copa 2 Caixa Popular. Esta segona competició, que també es completarà en les modalitats de raspall i escala i corda, és un escenari per a algunes de les figures que no han tingut cabuda en la Copa, tot i estar perfectament capacitades per a ser de la partida, però sobretot és un esdeveniment orientat a la promoció dels joves valors que s’esforcen i treballen per arribar i consolidar-se en l’elit de la pilota.

En cada modalitat s’han configurat sis equips que han estat distribuïts en dos grups per a la disputa de la fase regular, que constarà de dotze partides i en la qual cada parella participant completarà quatre confrontacions. En acabar esta ronda, els dos millors equips de cada modalitat accediran a les semifinals, que seran a partida única, per a concloure després amb la final.

Moltes de les partides es jugaran en el mateix trinquet i dia que les de la Copa Caixa Popular i obriran la sessió del recinte en qüestió.

Calendari i configuració d'equips de raspall

La Copa 2 Caixa Popular de raspall començarà el divendres 6 d’octubre al trinquet de Piles, mentre que l’última partida de la fase regular es disputarà el dimarts 31 d’octubre a Oliva. Els altres trinquets que visitarà el campionat durant esta ronda seran els de la Llosa de Ranes, el Genovés, Bellreguard i Xeraco.

La configuració dels equips i dels grups és la següent en el Grup A: Joan i Bossio, Bonillo i Sergi, així com Ramón i Marc.

Pel que respecta al Grup B, els equips queden de la següent manera: David i Momparler, Boronat i Rafa, i per acabar, Feo i Néstor

Configuració d'equips.

Configuració d'equips. / FUNPIVAL

Escala i corda, calendari i equips

En la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda, la jornada inaugural també tindrà lloc el divendres 6 d’octubre, però al trinquet de Vilamarxant, mentre que la darrera partida de la fase regular es jugarà el 28 d’octubre a Pelayo. Entretant, el campionat visitarà a més els trinquets de Dénia, Guadassuar, Vila-real, la Pobla de Vallbona, Massamagrell, Pedreguer i Xàbia.

Els equips participants en el Grup són els següents: Julio Palau i Javier Campos, Adrián II i Bueno, i Mario i Guillermo.

En el Grup B queden Diego d’Onda iCarlos, Vicent de Vinalesa i Monrabal II, i Alejandro i Hilari.

Mario jugarà la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda.

Mario jugarà la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda. / FUNPIVAL