Aquest dissabte comença la 33ª edició del Campionat Autonòmic de Raspall, trofeu Diputació de València. En ella seran quasi huitanta les formacions que juguen a raspall en carrers, canxes i trinquets des d´aquesta setmana fins a principis de juliol.

La competició comptarà amb quatre categories masculines i sengles femenines, amb la novetat de la quarta femenina, sent els defensors del títol absolut guanyat al 2015 les formacions de Xeraco, en el cas dels homes, i Beniparrell, en dones. Xeraco tindrà set rivals: Bicorp A i B, Oliva, Genoves, Verger, Fenollet i Alzira. Mentre que el Beniparrell haurà de defensar el títol enfront de Montserrat, Tavernes Blanques, Borbotó, Bicorp i Alqueria d´Asnar.

Els més nombrosos

D´entre la trentena llarga de clubs participants a aquesta edició del Trofeu Diputació cal destacar als equips de Bicorp, que presenta equip en quasi totes les categories, de la competició amb set formacions, Beniparrell, amb sis equips femenins, així com als d´Oliva i la Vall, que compten amb cinc formacions en el torneig. Les seus de les finals de juliol estan pendents de tancar-se, a l´espera de concretar les poblacions que volen albergar-les.

Els finalistes de l'Individual es citen a Lloc Nou

La cinquena edició del Campionat Autonòmic Individual de Raspall tindrà les seues finals aquest diumenge en el trinquet Raul Rodriguez ´el Moreno´ de Lloc Nou d´en Fenollet. La jornada es presenta completa, ja que comptarem amb cinc partides al llarg de tot el dia.

Pel matí es viurà la final del Torneig de Raspall Adaptat, en la qual prendran part Carlos de Alaquas, Paco de València, en el primer equip finalista, i Pasqual de Xirivella, German de València i Salva de la Alqueria d´Asnar, en el segon. A les 10 hores es jugarà aquesta partida, que serà seguida per la final individual de tercera amb Daniel de Finestrat i Daniel de la Alqueria d´Asnar. Completaran la sessió matinal els juvenils Emilio de Fenollet i Eliseu de Planes.

Ja a la vesprada, si la climatologia ho permet, a les 15:30 hores s´enfrontaran pel títol de plata Cristobal de Fenollet, actual subcampió, i favorit en la final, amb Rafa, també de Fenollet.

Com a colofó a aquest dia arribarà la final absoluta de la competició, en la qual Molina de Quatretonda intentarà desbancar a Perales de Fenollet, que ostenta el títol assolit en la temporada passada. En les partides de la lliga regular cadascun es va portar un triomf, per la qual cosa és una partida sense clar pronòstic.

El lideratge en joc en el dolc de líders

Foios-Quart de les Valls, es la partida de la setmana en El Corte Inglés de Galotxa. Aquests dos equips ocupen en aquests moments la primera plaça de la classificació del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, gràcies a les seues victòries assolides en la jornada inaugural enfront del Marquesat B i Meliana, respectivament.

El pròxim dissabte els jugadors locals (Alberto, Aucejo, Ximo i Juanma) s´enfrontaran en el carrer de pilota de Foios a un dur rival, l´actual campió de la Copa Generalitat i vigent subcampió del Corte Inglés, la formació de Quart de les Valls, que formarà amb el seu equip de gala, Moro, Guillermo, Xato i Bervis. Una partida d´alt voltatge que de ben segur aportarà emoció als seguidors de la galotxa que s´acosten a la pista de la Horta Nord.

El tercer de la taula, Albuixech rebrà a casa la visita del Montserrat, en una partida la victòria de la qual permetria als campions del torneig, el club monserratino, passar als seus rivals de matí, i apuntar a les posicions de la part alta de la taula. Meliana i Beniparrell, per la seua banda, es mesuraran en una partida en la qual els joves jugadors melianenses intentaran sumar el seu primer punt de la competició. El primer equip del club de Massalfassar disputarà la seua primera partida del torneig.

Xest inicia la defensa del títol de Frontó Parelles

Aquesta setmana arranca una nova edició del Campionat Autonòmic de Frontó parelles-Trofeu Diputació de València, i en aquest cas serà ja la que faça 29.

La competició patrocinada per la Diputació de València comptarà amb més de quaranta equips destacant dos clubs per sobre dels altres quant a nombre de formacions, Vinalesa amb 6 equips i Moixent amb 5. Massalfassar aporta 4 equips. Les categories que disputen la competició entre setmana arrancaven ja aquest dimecres, mentre que les categories que juguen durant el cap de setmana començaran hui mateix la competició.

En la màxima categoria de la competició es comptarà amb la participació d´un total de 7 equips: Almenara, Almussafes, Xest, Moixent, Museros, Pobla de Vallbona i Quart de Poblet. Quant a aquesta categoria, en el frontó d'Almenara els locals (Ximo i Fran) rebran al combinat de la Pobla (Pasqual i Moro), hui dissabte, a partir de les 17:00 hores, s'anuncia un interessant Quart de Poblet (Adrian i Arcusa II) - Museros (Enrique i Lemay), mentre que la partida que completa la jornada es disputarà a Xest demà diumenge, a partir de les 11:30 hores, i enfrontarà a l'equip local (Adrián de Museros i Alejandro) contra Moixent (Jose i Jaime).

La liguilla de la fase regular s'allargarà fins a 11 de juny quan es dispute l'última de les jornades d'aquesta fase per a donar pas llavors a la ronda de semifinals. La resta de categories també arrancaran entre el dissabte i diumenge amb una primera i emocionant jornada en què tots tractaran de debutar amb victòria. El frontó Parelles torna a posssarse en marxa. L´espectacle comença de nou.

Conclouen els JECV de galotxa en Meliana

El carrer artificial de Meliana gaudirà de la gran festa de les escoles de pilota valenciana, amb la fase final Autonòmica dels JECV de galotxa. El diumenge a partir de les 9 hores començara la jornada esportiva i acabant-se al voltant de les 19 hores. Participaran 20 equips de 16 localitats (Alfara de la Baronia, Algimia, Almassora, Beniparrell, Massalfassar, Massamagrell, Montserrat, Mutxamel, Ondara, Petrer, Pobla de Vallbona, Tibi, Vila-real, Vinalesa, Xàbia i Xilxes), en les cinc categories de competició. Pel matí es disputaran les fase finals de les categories infantil, cadet i juvenil. A la vesprada, a partir de les 15:30 hores, jugaran les categories aleví i benjamí.