Serà una vesprada d’incerteses i ull clínic a Pelayo. Puchol II i Soro III s’enfronten hui (18:00 hores) a Félix i Javi en el Desafiament de Restos contra Mitgers plantejat per la gerència de la Catedral. D’eixida, és probable que les travesses afavorisquen al bàndol blau, el dels mitgers, avancen des del trinquet. Però molts postors esperaran a que comence l’acció per veure què dóna de sí un bàndol i altre. Qui ix al dau, com realitza la treta... I sobre tot, com responen els pilotaris que actuaran lluny del seu lloc habitual: Félix, al rest, i Soro III, al mig. Un sol quinze, una mala sensació, o un colp magistral pot canviar la postura. Eixe és el vertader atractiu de la cita de hui.

També s’esperaran els aficionats i els postors a veure com realitzen la treta, tant Puchol II com Félix. L’absència de feridors motiva un sistema per posar la pilota en joc similar al del raspall, encara que colpejant la pilota en el rebot abans. Això sí, ha de botar sempre primer dins del dau. Félix ja va anunciar ahir que tractarà de castigar a Soro III, qui podria patir des del rest. El de Dénia també assegurava estar preparat per canviar de tàctica i enfonsar la vaqueta en el pouet recolzant-se en la lona superior de la galeria llarga. Si Félix i Puchol II exprimeixen el seu poder en la treta, tindran els quinzes encarrilats, ja que esta manera de posar la pilota en joc els és molt favorable.

Quan li toque el torn, la lògica diu que Puchol II ha de fer al contrari, evitar a Javi i buscar a Félix. Com és lògic, el de Dénia patirà si la pilota toca el rebot, encara que és un dels mitgers que més controla esta jugada pròpia dels escaleters. Encara que Félix sap medir-la i posar-se en el lloc, ha d’afinar al màxim ja que, com ell mateix reconeixia en la presentació del dijous, Pelayo és un trinquet gran en el qual, si no s’encerta de ple amb la vaqueta, no es passa de la corda.

Totes estes conjetures quedaran resoltes hui a partir de les 18:00 hores a Pelayo. Abans, a les 16:30 hores, hi ha un aperitiu interessant, amb Ferrer i Tomàs II contra Carlos i Monrabal.

Des de la gerència de Pelayo s’espera l’ambient de les grans cites. Este tipus de partides excepcionals, on entren en joc factors més enllà de la rutina del dia a dia i les competicions convencionals, solen atreure molts ulls, i alcen tota una polseguera de comentaris que s’extén al llarg de mesos o anys. Es recorda, per exemple, el desafiament de restos contra mitgers que va enfrontar Genovés II, Miguel i León contra Grau, Dani i Sarasol II, una vesprada irrepetible en què els mitgers guanyaren amb claredat. Tampoc s’oblida la partida que varen perdre de forma clara Soro III i Álvaro contra Puchol II i Javi en 2012, l’últim duel similar a Pelayo, quan el de Faura va acusar molt el canvi de posició, i la parella rival els va arrassar. Ara, Soro III estarà al mig amb un home de garanties darrere com és actualment Puchol II.