28 de mayo de 2017
28.05.2017
EXPOSICIÓ

L´art per a obrir la pilota al món

El Centre del Carme inaugura ´JOC´, una visió impactant de l´esport dels valencians

28.05.2017 | 14:54
Autors i autoritats amb El Genovés davant d´una imatge del mite.

El Centre del Carme de València es va quedar menut en la inauguració de l´exposició ´JOC´, que va tindre lloc en la nit del divendres. Destacades personalitats de la política, la cultura, l´esport i els negocis presenciaren la posada llarg. L´obra es podrà visitar de manera gratuïta fins al 3 de setembre.

El treball és sobretot impactant, per les imatges que solament estan a l´abast d´un ull privilegiat com el del fotògraf Txema Rodríguez i per les composicions de Vinz, artista valencià especialment reconegut en l´art urbà. També resulta transgressor i, naturalment, distint de l´habitual. Ningú que contemple l´exposició es quedarà indiferent.

Segons els autors l´obra no és tant un documental sobre la pilota sinó més un reconeixement, des d´un punt de vista artístic, als valors d´un esport que és patrimoni dels valencians. També pretenen obrir la pilota al món, a la societat, de manera que tots els col·lectius es puguen sentir representants.

La mostra, que ompli les instàncies i parets de la Sala Ferreres, està configurada com si fóra una faula, sent el mític Paco Cabanes ´El Genovés´ la principal deïtat d´este particular Olimp. En la inauguració, la gent va fer cua per a fotografiar-se amb ell davant d´una imatge gegant seua que presideix la nau central de la sala.

En el recorregut, l´escenografia va variant per capítols, per distints moments com la preparació d´una partida, la victòria, la derrota el camp de batalla o inclús els treballs als quals s´han de dedicar els pilotaris, perquè la gran majoria no poden viure solament de la pilota.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook