El Patronat d'Esports de Castelló i el Club Pilotari Castelló, amb la col·laboració de la Fundació per la pilota valenciana, encetaran el pròxim dissabte una destacada iniciativa: el trinquet municipal de la capital de la Plana farà partides de professionals una vegada al mes.

Afegir una plaça més a l'activitat de l'esport dels valencians està bé, però la manera i la raó principal de fer-ho és encara millor. «No volem que siga una partida més. Es pretén promocionar la pilota, donar-li més vida a Castelló, però atraent gent que no la coneix. Ens hem proposat que el trinquet estiga de gom a gom cada vegada», explica Lluís Ramos, del Club Pilotari Castelló.

Per a aconseguir-ho, cada sessió estarà vinculada a un col·lectiu de la ciutat. En esta ocasió s'ha requerit la col·laboració de la Creu Roja. «Serà molt especial perquè es tracta d'una jornada solidària amb el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de persones amb malaltia mental. Fa quatre anys que aprenen i juguen a pilota i tots els dimecres s'entrenen al trinquet de Castelló», comenta Ramós.

L'entrada al trinquet serà gratuïta, però el Club Pilotari Castelló farà una rifa solidària i naturalment voluntària. La recaptació obtinguda es destinarà íntegrament al CRIS de la Creu Roja de Castelló.

Seran precisament els alumnes de l'escola de pilota del CRIS qui obriran la sessió del pròxim dissabte a les 16.00 hores. I a continuació, torn per als professionals, amb De la Vega i Álvaro contra José Salvador i Bueno. En esta primera partida apareixen joves figures que a la Plana gaudeixen d'un gran cartell. En les següents s'aniran incorporant pesos pesats com Puchol II, Soro III o Genovés II.