El Trofeu Diputació d'Alacant de Llargues i Palma es presentà avalat per Diputació i Generalitat

José Vicente Asensi rep un sentit homenatge durant la presentación oficial del campionat

El Trofeu Diputació d'Alacant de Llargues i Palma es presentà avalat per Diputació i Generalitat

El Trofeu Diputació d'Alacant de Llargues i Palma es presentà avalat per Diputació i Generalitat / FEDPIVAL

El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) va ser l'escenari de la presentació de la XXXVII Lliga a Llargues i la XXIX Lliga a Palma "Trofeu Diputació d'Alacant". L'acte va comptar amb la presència del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán i del Vicepresident de la FPV, Vicent David Molines, juntament amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, el Diputat d'Esports d'Alacant, Eduardo Dolón i el Director General d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya.

En la present edició 2021 aquestes Lligues de Llargues i Palma compten amb 32 poblacions i un total de 63 equips, una gran participació si tenim en compte la situació de pandemia de la Covid-19 que estem patint. Gràcies a la Diputació d'Alacant, que des dels inicis ha donat suport al "joc a ratlles", cada equip participant rep samarretes, calendaris, cartells, esparadraps i pilotes per a jugar durant els mesos de competició. Es tracta, sens dubte, d'una iniciativa pionera i modèlica la de l'entitat provincial.

El Trofeu Diputació d'Alacant de Llargues i Palma es presentà avalat per Diputació i Generalitat

El Trofeu Diputació d'Alacant de Llargues i Palma es presentà avalat per Diputació i Generalitat

Després de la calorosa benvinguda del Diputat d'Esports, Eduardo Dolón, que s'estrena al càrrec, i va voler desitjar moltíssima sort als jugadors i una bona competició amb totes les mesures restrictives aplicades, per garantir la seguretat de tots, el vicepresdient de joc a ratlles va destacar que l'esforç de tots feia posible l'èxit de la competició, i la gran quantitat de jugadors que participen en les lligues d'Alacant.

El president de la Federació de Pilota "en que aquestes modalitats pròpies d'Alacant cada vegada siguen més conegudes per tot arreu i compten a més prestigi a nivell internacional. Sanjuán va parlar de la rivalitat de les llargues i de les lligues de 2021, i espera que les final "ja es juguen amb una major normalitat a la població de Calp".

En el torn de paraula del Director General de l'esport, Moya va recalcar que estava molt satisfet d'acompanyar a la Federació i la Diputació en la presentació oficial de les lligues de llargues i palma per primera vegada, i en un lloc tan especial con el MARQ, on es juntaven les seues dos pasions, l'arqueologia -es la seua formació- i la pilota valenciana. El Director també va subratllar que À Punt media estarà a les dos finals de llargues i palma.

Per la seua part el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón va subratllar que la pràctica de la pilota valenciana "está lligada des de fa segles a la nostra cultura i tradicions. La seua importància per a la historia dels nostres municipis es tanta que, temporara rere temporada, la Diputació d'Alacant econòmicament recolza l'organització d'aquest campionat, i així se continuarà fent estiga qui estiga en la Diputació".

El Riuero, figura homenatjada

En la segona part de l'acte se li va rebre un sentit homenatge a José Vicent Asensi de Sant Vicent del Raspeig, "el Riuero", president del primer club que es fundà a la seua localitat, a aquest se li reconegue per la seua gran trajectoria i pel tot el treball que ha fet durant anys per la pilota valenciana, especialment per les modalitats de ratlles. El que fou una gran banca durant els anys 80 amb diversos equips de la provincia, va rebre de la mà del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, i el president de la Diputació, Carlos Mazón, juntament amb el Director General d'esports i el Diputat d'esports d'Alacant, van lliurar-li dues plaques commemoratives pel seu treball durant anys en favor de la Pilota Valenciana.