VI Trofeu Villarreal CF

La millor escala i corda es vist de groc

El club vila-realenc celebrarà la sisena edició del seu trofeu i ahir es van donar a conéixer els equips i dates del mateix

Raúl Albiol, Pau Torres i Iborra van ser els ambaixadors en la presentació a la Ciutat Esportiva

Raúl Albiol, Pau Torres i Iborra van ser els ambaixadors en la presentació a la Ciutat Esportiva / FUNPIVAL

MATIES OLIVER

Tradicionalment, el futbol i la pilota valenciana han anat de la mà. Pilotaris com Rovellet o Genovés tractaven amb les estreles de l’època sense cap mena d’inferioritat popular dels aficionats. Llastimosament, l’esport més valencià va anar perdent eixa fama, mentre que el futbol arribava a cotes insospitades. La diferència entre una disciplina i l’altra es va engrandir, però afortunadament hi ha iniciatives que volen recuperar eixa connexió. La voluntat de clubs com el Villarreal CF fa possible continuar amb el vincle. El conjunt groguet celebrarà enguany la sisena edició del trofeu d’escala i corda al que li fica nom i ahir la Fundació per la Pilota Valenciana va donar a conéixer els encreuaments i dates que el conformaran.

La Ciutat Esportiva del Villarreal CF va servir d’escenari per a descobrir els equips participants i els cartells. Els pilotaris que competiran pel títol van compartir experiències amb tres dels futbolistes groguets amb major significat valencià, Raúl Albiol, Iborra i Pau Torres.

El VI Trofeu Villarreal CF començarà el dia 13 de maig on José Salvador, Javi i Álvaro Gimeno es batran amb Marc, Nacho i Bueno. La segona semifinal es viurà en la mateixa data i serà quasi una reedició de l’última final de la Lliga. Per un costat els campions, Puchol II, Santi i Carlos. A l’altre costat de la corda, Giner, Tomàs II i, en lloc d’Héctor, Hilari. El títol es resoldrà el dia 20 de maig en una jornada màgica amb dues finals. Primer es podrà gaudir de la partida de consolació amb les dues formacions derrotades a les ‘semis’. A continuació serà el torn per a decidir als guanyadors. Com no podia ser d’altra manera, tots estos duels tindran lloc al trinquet Salvador Sagols de Vila-real.

En l’acte també van participar el president de la Fundació per la Pilota, Joan Alepuz, el trinqueter de Vila-real, Pepe Mezquita, i el delegat de la Fundació a Castelló, Manuel Martín.

Els pilotaris participants van compartir experiències amb els futbolistes groguets.

Els pilotaris participants van compartir experiències amb els futbolistes groguets. / FUNPIVAL