VII Va de Dona

VII Va de Dona a València: Pilota al carrer, tornejos d'elit i molt més

Del 3 al 10 de març es realitzaran activitats per a promoure l'esport autòcton entre les dones

Presentació de Va de Dona

Presentació de Va de Dona / FDM Valencia

 La Federació de Pilota Valenciana ha presentat la VII edició de Va de Dona 2023 que arranca aquest divendres 3 de març i que s'estendrà fins al 10 de març. Una setmana carregada de pilota amb partides a la carrers, fira artesanal, exposició fotogràfica i tornejos d'elit per a continuar promovent la pilota valenciana femenina. La presentació del programa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal i ha comptat amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo; el vicepresident de la Federació de Pilota, Jesús Fontestad; i el Coordinador de Pilota de la Generalitat Valenciana, Salva Escrivà.

Setena edició

“Ja són 7 edicions des que vam posar en marxa aquesta iniciativa que, per a nosaltres com a ciutat, és un dels grans projectes que volem compartir. Posar de manifest i donar visibilitat al nostre esport autòcton que és la pilota i, a més, incidint en l'esport femení. Que les pilotaris òmpliguen els nostres carrers que és una de les coses més boniques d'aquest torneig: anar al carrer a tornar a jugar a pilota”, ha destacat Javier Mateo.

Cartel de Va de Dona

Cartel de Va de Dona / FDM Valencia

Intens programa

Aquest divendres 3 de març, a les 16.00h, començarà l'acte central ‘Va de Dona’ amb partides de pilota en la Plaça de Manises i els carrers adjacents. Les activitats programades per a aquest dia inclouen masterclass de calfament i activació, jocs populars infantils, partides de jugadors del programa de tecnificació, partides de raspall entre alumnes, clubs i jugadors del món faller. Així com una fira artesanal de pilota valenciana amb tallers de guants. Aqueix mateix dia tindrem la presentació del Campionat Autonòmic de Raspall en modalitat de trios que se celebrarà a les 19.00 hores en la Plaça Manises. Aquesta jornada conclourà amb el tradicional lliurament de trofeus anuals Va de Dona.

Exposisió fotogràfica

Un altre dels actes que acompanyaran aquesta setena edició és l'exposició fotogràfica ‘Retrospectiva dels Circuits Fundació Trinidad Alfonso en raspall femení’, que es podrà visitar en l'hall de l'Escola de Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València, al costat del trinquet ‘El Genovés’.

El dimarts 7 de març l'activitat torna al carrer amb partides recreatives de raspall femeino escolar en el barri de Benimaclet. Des de les 9.30 hores, els carrers de Benicolet, Mare de Déu de l'Assumpció, i el carrer dels Sants s'ompliran de diferents partides que acostaran la pilota valenciana als més xicotets i xicotetes.

Últim dia

L'últim dia del VII Va de Dona serà el 10 de març i començarà amb la final de l'I Circuit de Promeses de raspall femení Trofeu Fundació Trinidad Alfonso. Aquest partit serà a les 17.30 hores en el trinquet ‘El Genovés’. Una hora més tard, a les 18.30 hores, aquest mateix escenari acollirà la final del VIII Circuit sub 18 de raspall femení Trofeu Fundació Trinidad Alfonso. Amb les finals ja decidides, a les 19.45 hores, se celebrarà l'últim acte del Va de Dona a l'Escola de Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València, una xarrada per a l'alumnat i públic en general sobre psicologia esportiva a càrrec de Cristian Segòvia Martinez, psicòleg professional del Vila-real CF.

Amb aquest conjunt d'actes, el Va de Dona torna un any més amb la intenció de promoure i visibilitzar la pilota valenciana. Així com encoratjar al fet que, sobretot les dones, s'animen a practicar aquest esport tradicional.