RASPALL FEMENÍ PROFESIONAL

Aida, Anabel i Júlia guanyen la I Lliga Consorci de la Ribera

El trio s’imposà per 25-10 a Irene i Myriam a la final celebrada al trinquet de Favara

Joana i Isabel s’apuntaren el títol de la Segona categoria

Aida, Anabel i Júlia, campiones després de superar a Irene i Myriam a la final de Primera de la Lliga Consorci de la Ribera.

Aida, Anabel i Júlia, campiones després de superar a Irene i Myriam a la final de Primera de la Lliga Consorci de la Ribera. / FEDPVAL

FEDPIVAL

La I Lliga Consorci de la Ribera de raspall femení professional es va tancar aquest diumenge amb la celebració de les finals de Primera i Segona categoria al trinquet de Favara.

La primera edició de la competició, que ha comptat amb la col·laboració de l’organisme que reuneix a les corporacions de les Mancomunitats de la Ribera Alta i Baixa, s’ha jugat durant el mes de juliol als trinquets d’Alzira, Càrcer, Castelló, Sueca i Guadassuar, a més del de Favara.

Primera categoria

A la màxima categoria, Irene de Massamagrell i Myriam de l’Alqueria d’Asnar, la millor formació de la fase regular, s’enfrontaren a Aida de Moixent, Anabel de Tavernes Blanques i Júlia de Tavernes de la Valldigna. En la partida jugada set dies abans al trinquet de Guadassuar, la parella va superar amb autoritat al trio per un clar 25-5. Però en aquesta ocasió la història va ser totalment distinta.

Anabel es va mostrar molt segura i encertada en la partida pel títol de Primera.

Anabel es va mostrar molt segura i encertada en la partida pel títol de Primera. / FEDPIVAL

Davant una bona presència de públic les jugadores, tant d’un equip com de l’altre, van començar la partida amb molta força i amb punts disputats. L’inici va ser igualat i amb alternatives, però l’equip blau cada volta estava més encertat fins que es va distanciar a l’electrònic. Amb la partida encarrilada, Aida, Anabel i Júlia no donaren opció a les seues rivals de 10-25 i s’emportaren el gran trofeu.

Myriam, durant una acció de la final.

Myriam, durant una acció de la final. / FEDPIVAL

Segona categoria

A la final de Segona categoria, disputada prèviament a la de Primera, Joana de Tavernes Blanques i Isabel de Rafelbunyol s’enfrontaren a Vanessa de Moixent i Marina d’Algímia d’Alfara. La parella de l’Horta Nord es va mostrar més centrada i va entrar a la canxa sense donar opció a les seues rivals.

Joana i Isabel es van emportar el títol de Segona davant Vanessa i Marina.

Joana i Isabel es van emportar el títol de Segona davant Vanessa i Marina. / FEDPIVAL

La partida, doncs, va ser prou ràpida, ja que les roges dominaren quasi des del primer moment a Vanessa i Marina i acabaren guanyant per un còmode 25-5, tot i els esforços de les blaves per evitar un desenllaç tan ràpid.

Autoritats

El lliurament de trofeus per als equips campions i subcampions va estar de la mà del regidor d’Esports de Favara, Juanba Julián; el vicepresident del Consorci de la Ribera i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; i la vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana de l’Àrea de Raspall Susana Martínez.