ESCALA I CORDA

Francés i Tomàs van superar a Puchol II i Santi en la primera semifinal del Trofeu Mixt Masymas

La primera semifinal no va oferir la igualtat esperada per la magnífica actuació dels vencedors, però sí molta qualitat perquè Puchol II i Santi van jugar més del que diu el resultat de 60-30

Tomàs II va fer una classe pràctica de com s’ha de baixar la pilota i utilitzar la careta de les escales per a fer el quinze.

Tomàs II va fer una classe pràctica de com s’ha de baixar la pilota i utilitzar la careta de les escales per a fer el quinze. / FPV

J. CANO

Completar una actuació perfecta és impossible en una partida de pilota professional, però Francés i Tomàs II es van apropar molt a l’excel·lència al trinquet de Dénia, on van superar per 60-30 a Puchol II i Santi en la primera semifinal del Trofeu Mixt Masymas de la modalitat d’escala i corda.

La partida

La partida va ser magnífica tot i l’absència d’emoció. Des de l’inici, Francés i Tomàs II van deixar clar que estan en estat de gràcia i la confiança amb la qual van començar va estar acompanyada d’una eficàcia extrema. I quan dos pilotaris de tanta qualitat juguen al seu nivell més alt, el resultat són pilotades d’una bellesa absoluta que generen constants ovacions del públic, com va succeir.

Francés.

Francés. / FUNPIVAL

Puchol II i Santi també pegaven. Ni molt menys estaven sent humiliats pels seus rivals, però el quinze decisiu se li resistia a la parella de roig, que defensava més que atacava, encara que mai deixava de bregar.

Hi havia equilibri, amb jocs de val i a dos, però sempre sumaven els mateixos, Francés i Tomàs II, que estaven fent un recital. A més a més, van guanyar els quinzes claus, que van impedir que el marcador s’ajustara.

A mesura que avançava la partida i la diferència en l’electrònic es va fer més gran, es va perdre emoció per saber quin seria el desenllaç. Però, afortunadament per als presents a Dénia, es va mantenir el nivell i el soroll de les palmes va continuar sent una constant.

Sobretot gràcies a les pilotades dels vencedors. Les de Francés, executades amb la precisió d’un cirurgià. Va ser una delícia la manera en la qual el de Petrer va trobar forats i amagatalls davant un excel·lent passador com Puchol II.

Puchol II.

Puchol II. / FUNPIVAL

I quan no pegava l’escaleter, arribava el mitger Tomàs II per a baixar la pilota amb una facilitat esbalaïdora perquè passara fregant la corda per a arribar a la careta del segon o tercer escaló, d’on eixia escopida amb un efecte i rapidesa que impedia la resposta.

Enfront, Puchol II i Santi van haver d’acceptar la superioritat dels contraris. En cap moment van tirar la tovallola i també van mostrar coses del seu repertori, però guanyar a una dupla tan compenetrada i a la qual li eixia tot bé era poc menys que una quimera. Així i tot, el respectable va reconéixer el seu esforç i també van ser obsequiats amb unes quantes ovacions.

Santi.

Santi. / FUNPIVAL