RASPALL FEMENÍ PROFESSIONAL

La Lliga CaixaBank tria finalistes

Aida, Anabel i Júlia s’enfrontaran contra Ana, Amparo i Isabel a la partida decisiva del pròxim diumenge a Pelayo

La primera final de pilota femenina professional a ‘la catedral’ serà emesa en directe per À Punt Mèdia des de les 17:30 hores

L'equip d'Ana, amb Amparo i Isabel, ha sigut el més destacat a la fase regular de la Lliga CaixaBank.

L'equip d'Ana, amb Amparo i Isabel, ha sigut el més destacat a la fase regular de la Lliga CaixaBank. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional ja té finalistes. El trinquet ‘Eusebio’ de Sueca va decidir aquest dimarts l’equip que acompanyarà a AnaAmparo i Isabel, ja classificades, a la partida pel títol que es disputarà el pròxim diumenge a Pelayo (17:30 hores) amb les càmeres d’À Punt Mèdia en directe.

AidaAnabel i Júlia certificaren el seu bitllet per a la final després de véncer a Victoria, Natalia i Mireia (25-15) en la cinquena i última jornada de la fase regular. La partida havia de decidir quina de les dos formacions, igualades a 6 punts, seria l’escollida per al duel definitiu.

L’equip d’Aida, que va començar aquesta Lliga CaixaBank amb derrota, ha sabut refer-se i s’ha apuntat el triomf en les tres partides següent. En canvi, el conjunt de Victoria, que va adjudicar-se els seus dos primers compromisos, no va aconseguir mantindre el nivell i va cedir primer a Bellreguard i després a Sueca.

La partida entre els dos candidats a jugar la final de la Lliga CaixaBank va respondre al que s’esperava: tensió, nervis i equilibri. Les blaves agarraren avantatge i es mostraren més sòlides i encertades, amb una destacada actuació de les tres jugadores, mentre que l’equip de Victoria va estar més imprecís en moments claus de la partida.

Tot i això, el duel va estar igualat fins el 15-15, quan les blaves s’asseguraren primer el seu traure i després, des del rest, segellaren el passaport cap a la final.

La formació d'Aida, Anabel i Júlia ha sabut refer se després d'un inici fluix i disputarà la final pel títol.

La formació d'Aida, Anabel i Júlia ha sabut refer se després d'un inici fluix i disputarà la final pel títol. / FEDPIVAL

Segona partida

A la segona partida a la canxa suecana estava en joc la plaça per a l’enfrontament pel tercer i quart lloc. Les rivals de Victoria, Natalia i Mireia seran Erika, Mar i Marina, que s’imposaren a Irene, Myriam i Joana (25-10).

Després d’un inici fluix, l’equip liderat per Mar s’ha embutxacat dos triomfs i encara amb molta il·lusió el duel pel bronze. A Sueca, dominaren la partida amb autoritat i exhibiren un bon nivell de joc, davant el qual l’equip d’Irene no va saber reaccionar.

Presentació

Aquest dijous tindrà lloc la presentació de la final de la Lliga CaixaBank, a partir de les 11:00 hores a la seu de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat.

L'acte comptarà amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Paula Añó; el director general de l’Esport, Luis Cervera; el director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana, Santi Navarro, a més de les jugadores dels equips que participaran en la final.

Diumenge, el trinquet Pelayo acollirà des de les 15:45 la partida pel tercer i quart lloc. A continuació, a les 17:30, arribarà la gran final; serà la primera vegada que la ‘catedral’ del cap i casal alberga una final de pilota femenina professional