ESCALA I CORDA

El trofeu degà de Nadal ja té el cartell configurat

El torneig que es celebra al trinquet de Benidorm compleix trenta-quatre anys de vida i torna carregat de primeres figures

Giner de Murla (foto) i Francés de Petrer han sigut dos dels pilotaris més destacats de la temporada 2023.

Giner de Murla (foto) i Francés de Petrer han sigut dos dels pilotaris més destacats de la temporada 2023. / FEDPIVAL

J. CANO

Trenta-tres edicions completades, més la que està a punt de començar, converteixen el Trofeu Nadal de Benidorm en el degà de tan assenyalades dates i en un dels esdeveniments més tradicionals en l’esport dels valencians. A més a més, el torneig suposa un reconeixement a un cavaller de la pilota, Vicent Pérez Devesa, que tant va fer per promocionar-la i cuidar-la des de la seua condició de primer edil de la localitat.

Replet de figures

El XXXIV Trofeu Nadal de Benidorm – Memorial Vicent Pérez Devesa torna enguany replet de figures. El més habitual és reunir en el cartell pilotaris de la zona de la Marina que tinguen un especial reconeixement entre els aficionats i així ha tornat a succeir. En esta ocasió, a més, els contendents arriben en un moment de forma excel·lent, com s’ha pogut comprovar en les seues darreres aparicions en campionats i tornejos de prestigi, la qual cosa li atorga un valor afegit a la configuració de les parelles participants.

En la selecció de jugadors no podia faltar la figura local, Pere Roc II, que sempre és sinònim de garantia i competitivitat, més encara quan juga davant la seua afició.

En la selecció de jugadors no podia faltar la figura local, Pere Roc II, que sempre és sinònim de garantia i competitivitat, més encara quan juga davant la seua afició. / FUNPIVAL

En la selecció de jugadors no podia faltar la figura local, Pere Roc II, que sempre és sinònim de garantia i competitivitat, més encara quan juga davant la seua afició. En la mateixa posició d’escaleter també estaran Giner de Murla i Francés de Petrer, que han sigut dos dels pilotaris més destacats de la temporada 2023. I en esta mateixa ubicació apareix l’única excepció d’un jugador que no és alacantí, cas de Salva Palau, encara que la presència del jove d’Alginet està més que justificada perquè en la present campanya s’ha consolidat en l’elit de la modalitat d’escala i corda i s’ha convertit en un habitual dels cartells de més rellevància.

Salva Palau s’ha consolidat en l’elit de la modalitat d’escala i corda i s’ha convertit en un habitual dels cartells de més rellevància.

Salva Palau s’ha consolidat en l’elit de la modalitat d’escala i corda i s’ha convertit en un habitual dels cartells de més rellevància. / FUNPIVAL

La posició de mitger serà per a Santi de Finestrat, que també està molt vinculat al trinquet de Benidorm per ser l’escenari usual d’entrenaments amb el seu bon amic Pere Roc II, així com Pere de Pedreguer, Tomàs II de Xaló i Héctor de Vall Laguar, que són noms que solen aparéixer en tots els esdeveniments més rellevants de la pilota professional. El format de competició continua sent el de les semifinals i la final, partides que es completaran en tres jornades i que estaran precedides per unes altres corresponents a un segon de trofeu de promoció de joves valors.

Calendari

La primera semifinal es jugarà el diumenge 17 de desembre i enfrontarà a Pere Roc II i Héctor contra Giner i Pere. La segona eliminatòria es disputarà una setmana després, el diumenge 24, i enfrontarà a Francés i Santi contra Salva Palau i Tomàs II. El títol es resoldrà el diumenge dia 31. Totes les partides estan programades a les 12.00 hores mentre que les del torneig de promoció començaran a les 10:30 hores.

La segona eliminatòria es disputarà una setmana després, el diumenge 24, i enfrontarà a Francés i Santi contra Salva Palau i Tomàs II.

La segona eliminatòria es disputarà una setmana després, el diumenge 24, i enfrontarà a Francés i Santi contra Salva Palau i Tomàs II. / FUNPIVAL