Montserrat recupera el regnat de l'Edicom

Godelleta va coronar als montserraters a la final de l'Interpobles de galotxa celebrada a Godelleta davant Marquesat (70-45)

Meliana, Faura, Massamagrell, Foios, Godelleta i Marquesat conquistaren la resta de títols en la modalitat en carrer

Final 1ª: Monserrat i Alfarp.

Final 1ª: Monserrat i Alfarp. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El 37 Campionat Interpobles de galotxa - Gran Premi Edicom 2023 va completar aquest cap de setmana les finals de la modalitat en carrer a Godelleta. El carrer José Soldado va acollir les finals de Primera, Segona, Tercera, Juvenil, Curtes A i Curtes B, a banda de la Femenina, que es va jugar el dia 5. Montserrat, Meliana, Faura, Massamagrell, Foios, Godelleta i Marquesat s'adjudicaren els respectius títols en una canxa que va vibrar amb el nombrós públic present per a presenciar les finals de la modalitat.

A la màxima categoria, Lanzadera Montserrat va proclamar-se campió després de superar a Ovocity Marquesat per 70-45. Els montserraters, de blau, amb l'equip 'clàssic' format per Óscar, Javier, Carlos Salmerón i Rafa a la ferida -i Alejandro a la banqueta-, va començar el duel amb un contundent 20 per cap davant els d'Alfarp, amb Carlos Donat, Gerardo, Miguel i Félix a la ferida.

Javier i Óscar, claus pel seu equip.

Javier i Óscar, claus pel seu equip. / FEDPIVAL

L'entrada en joc de Guillem a la punta va coincidir amb la reacció dels rojos, que retallaren distàncies fins establir el 25-30 i tindre opcions d'igualar el marcador. Però, a diferència de l'any passat, Montserrat va mantindre la calma i sumà els dos jocs següents.

La partida entrà en una alternança de jocs a un i a altre costat. Marquesat s'apuntà dos jocs i Montserrat tornà a embutxacar-se els dos següents. Així es va arribar al 45-55, quan els blaus posaren la directa i, amb una gran actuació coral, es confirmaren com els nous campions de l'Edicom.

Els montserraters sumen el seté títol de l'Interpobles, sis en els últims set anys, en un any en el que, a més, s'han fet amb l'Autonòmic El Corte Inglés, èxit que no es donava des de 2012.

Segona

La de la categoria de plata va ser la final més igualada. Autos Meliana B es va apuntar el títol davant Lanzadera Montserrat B amb l'ajustat marcador de 60-70. Els melianers, amb Rubén, Miquel, Pau i Edu, impediren que els de la Ribera Alta -Andreu, Carlos, Carles i Odín- feren doblet amb els títols de Primera i Segona.

Final 2ª: Meliana   Montserrat.

Final 2ª: Meliana Montserrat. / FEDPIVAL

Tercera

Navagro Faura C es va emportar el títol de Tercera. Els faurers, amb Daniel, Eloy, Pepe i Antón, es van imposar per 70-35 a Albuixech, que va jugar a Jordi, Ángel, Gerard i Javi.

Final 3ª: Albuixech i Faura.

Final 3ª: Albuixech i Faura. / FEDPIVAL

Juvenil

La final Juvenil va enfrontar a Massamagrell i Montserrat. Els de l'Horta Nord, amb Joan, Pau, Andreu, Pedro i Pere, guanyaren per 50-30 davant Javier, Kevin, Pablo i Sergi.

Final Juvenils: Massamagrell i Montserrat.

Final Juvenils: Massamagrell i Montserrat. / FEDPIVAL

Curtes

Dissabte es jugaren les dos finals de Curtes. Foios D es va adjudicar el títol de Curtes A en el duel veïnal contra Meliana. Alberto, Vicent, Sergio i José s'imposaren per 70-45 a Artur, Josep, Rubén, Rafa i Pepe.

Final Curtes A: Foios - Meliana.

Final Curtes A: Foios - Meliana. / FEDPIVAL

A Curtes B, el títol va ser per al club amfitrió. Caixa Popular Godelleta, amb José García, José Valero, Sara i Palmira, superà per 70-20 a Ajuntament de Beniparrell, que jugà amb Carlos, Vicent i Sergio.

Final Curtes B: Godelleta i Beniparrell.

Final Curtes B: Godelleta i Beniparrell. / FEDPIVAL

Femenino

A més, a la categoria Femenina, Ovocity Marquesat es va proclamar campió davant Justo Ballester Meliana a la final jugada el dimarts dia 5 també al carrer godelletà (70-50).

Final Femenina: Marquesat i Meliana.

Final Femenina: Marquesat i Meliana. / FEDPIVAL

Autoritats

En els diferents lliuraments de trofeus van prendre part l'alcaldessa de Godelleta, Amparo Pardo; el regidor d'Esports godelletà, Juan Tarín; el marketing manager d'Edicom, Enrique Buenaventura; l'alcalde de Montserrat, Sergio Vilar, amb la regidora d'Esports, Laura Sanjuán; el regidor d'Esports d'Alfarp, Vicent Alfonso; la regidora d'Esports de Beniparrell, Vicen Martínez; el regidor de Pilota de Faura, Joan Amer; el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, i el vicepresident de la FPV de l'Àrea de Galotxa, Juanba Camarelles.

La Baronia, Amics de la Ribera, Onda, Alberic i Torrent, campions en trinquet

El trinquet municipal d'Algímia d'Alfara va acollir el passat dimecres les finals de l'Interpobles de galotxa en trinquet. A la màxima categoria La Baronia va recuperar el títol davant Trinquet de Torrent A, amb un resultat de 70-35.

Final 1ª trinquet: La Baronia i Torrent A.

Final 1ª trinquet: La Baronia i Torrent A. / FEDPIVAL

Amics de la Ribera, Onda, Alberic i Torrent es proclamaren campions, respectivament, de les categories de Segona, Tercera, Quarta A i Quarta B en una jornada que va comptar amb la col·laboració tant de l'Ajuntament d'Algímia d'Alfara com del Club Pilota La Baronia i que va ser una gran festa en especial per la presència del club local a la final de Primera i de l'afició desplaçada des de Torrent, ja que el club de l'Horta Sud aportà fins a quatre equips a aquestes finals.

Final 2ª trinquet: Amics de la Ribera A i Torrent B.

Final 2ª trinquet: Amics de la Ribera A i Torrent B. / FEDPIVAL

Final 3ª trinquet:  Onda A i Torrent D.

Final 3ª trinquet: Onda A i Torrent D. / FEDPIVAL

Final 4ªA trinquet: Alberic B i Massalfassar C.

Final 4ªA trinquet: Alberic B i Massalfassar C. / FEDPIVAL

Final 4ªB trinquet: Borriol B i Torrent F.

Final 4ªB trinquet: Borriol B i Torrent F. / FEDPIVAL