COMPETICIÓ

Presentat el III Trofeu Vito Mestresses de raspall professional

El campionat arranca aquest dijous a Bellreguard i es tancarà el dissabte 30 al trinquet Pelayo

L'edició de 2023, presentada aquest dilluns a 'la catedral', creix i celebrarà un total de 10 partides

L'acte de presentació, amb jugadores, representants de Vito i de la FPV, va tindre lloc al trinquet Pelayo.

L'acte de presentació, amb jugadores, representants de Vito i de la FPV, va tindre lloc al trinquet Pelayo. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Arriba la tercera edició del Trofeu Vito Mestresses de raspall amb novetats. Enguany, el campionat de raspall femení professional per equips que tanca l'any amplia la seua duració, ja que arrancarà el dia 16 al trinquet de Bellreguard i es completarà el dissabte 30 al trinquet Pelayo, amb les càmeres d’À Punt en directe, després de disputar un total de 10 partides.

Format

A més, en la present edició canvia el format dels quatre equips que hi participaran. Dels trios de 2022 es passa a equips integrats per parelles, confeccionades a partir del rànquing Vito de rests i mitgeres de raspall femení professional, que s'ha tancat just abans d'aquesta competició.

En altres paraules, les quatre millors rests i les quatre millors mitgeres seran les que disputen aquest III Trofeu Vito Mestresses. Victoria de València, número 1 de la classificació de rests, formarà parella amb Myriam de l'Alqueria d'Asnar. Mar de Bicorp, primera de la llista de mitgeres, jugarà amb Irene de Massamagrell. Aida de Moixent ho farà amb Amparo de Moncada i Ana de Beniparrell serà la companya d'Anabel de Tavernes Blanques.

El trinquet Pelayo acollirà la gran final el dissabte 30, en directe per À Punt Mèdia.

El trinquet Pelayo acollirà la gran final el dissabte 30, en directe per À Punt Mèdia. / FEDPIVAL

Presentació

L’acte de presentació, organitzat al mateix trinquet Pelayo on es jugarà la final, va comptar amb la presència de Víctor Tormo, president executiu de Vito; Antonio Vela, gerent de l’empresa; i Santi Navarro, director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana; així com les jugadores que participaran en el campionat.

Segons Antonio Vela, "esperem que Vito estiga molt de temps impulsant la pilota valenciana, perquè l'empresa està molt interesada, hi ha molts treballadors que són molt aficionats. A més, un dels principis de Vito és donar suport a l'esport femení i col·laborar per tal de portar-lo al màxim nivell".

Santi Navarro es va mostrar "molt agraït perquè una empresa com Vito done suport a l'última competició de l'any de raspall femení professional i també incentive el rànquing, el que fa a les jugadores treballar per millorar les seues qualitats".

Susana Serrano, vicepresidenta de l’àrea de rendiment de raspall de la FPV, ha destacat la importància de “la tasca de Vito des de 2022 en favor de la pilota femenina professional i d’aquest últim trofeu de l’any, que s’ha consolidat dins del calendari” i ha posat en valor “el treball de totes les jugadores” durant tot 2023.

Susana Serrano, José Antonio Vela i Santi Navarro, durant el torn de paraula.

Susana Serrano, José Antonio Vela i Santi Navarro, durant el torn de paraula. / FEDPIVAL

Després de l'estrena a Bellreguard, la primera jornada es jugarà el divendres 17 a Sueca. Diumenge es disputarà la segona jornada íntegrament al trinquet del Genovés. La tercera i última cita de la fase regular tindrà lloc el dimarts 19, també amb dos partides.

Les semifinals estan previstes per al cap de setmana del 23-24 de desembre al trinquet de Càrcer, mentre que el trinquet Pelayo determinarà el podi i coronarà a les campiones del III Trofeu Vito Mestresses de raspall professional.

L'any passat, el trio format per Ana de Beniparrell, Myriam de l'Alqueria d'Asnar i Marina d'Algímia d'Alfara es va adjudicar la segona edició després de superar a la final jugada en Càrcer a Aida, Amparo i Mireia.

Lliurament de xecs

Durant la presentació, l’empresa Vito va lliurar els xecs a les quatre millor jugadores classificades en el rànquing de raspall femení professional, dos rests i dos mitgeres. Les número 1 Victoria i Marr van rebre 750 euros cadascuna, mentre que Ana i Amparo van ser reconegudes amb 400 euros. A més a més, s’ha de tindre en compte l'elevada quantitat de la qual gaudiran els tres millors equips del III Trofeu Vito Mestresses de raspall femení professional.

Les quatre millors jugadores del rànquing de raspall professional van rebre els seus premis.

Les quatre millors jugadores del rànquing de raspall professional van rebre els seus premis. / FEDPIVAL