LLIGUES CAIXABANK

Els més forts de la Lliga CaixaBank prenen posicions

10 equips es mantenen invictes després de les dos primeres jornades: L'Alqueria d'Asnar i Gavarda s'imposaren a les partides a Xeraco

L'equip d'Ana, Júlia i Joana va a per totes en aquesta Lliga CaixaBank 2024.

L'equip d'Ana, Júlia i Joana va a per totes en aquesta Lliga CaixaBank 2024. / JULIO CEBOLLA / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La Lliga CaixaBank 2024 d'escala i corda i raspall ha completat pràcticament les dos primeres jornades en les seues cinc categories. A falta de sengles partides en els segons nivells de cada modalitat, 10 formacions de les 32 que formen la competició encara es mantenen invictes i encapçalen les respectives classificacions.

Escala i corda

A la Lliga Pro1 d'escala i corda els equips de José Salvador-Conillet-Monrabal (Vila-real) i Giner-Nacho (Murla) igualen amb 4 punts a la primera posició, per davant d'altres potents conjunts com el de Benissa (Francés-Hilari-Carlos) o Benidorm (Pere Roc-Pere-Santi), que en tenen 3, i Montserrat (Marc-Javi) i Pedreguer-Masymas (Puchol II-Tomàs), amb 2 unitats.

L'equip de Pere Roc, Pere i Santi obtingué un valuós triomf a la partida de la Lliga CaixaBank celebrada a Manises.

L'equip de Pere Roc, Pere i Santi obtingué un valuós triomf a la partida de la Lliga CaixaBank celebrada a Manises. / FEDPIVAL

L'equip de José Salvador, Conillet i Monrabal (Ajuntament de Vila-real) va aconseguir el seu segon triomf, en aquesta ocasió al trinquet vila-realenc davant Marc i Javi (Ajuntament de Montserrat), per 60-40.

Al trinquet Pelayo, Puchol II i Tomàs II (Pedreguer-masymas) hagueren de treballar de valent per a superar a Julio Palau -relleu del lesionat De la Vega-, Jesús i Álvaro Gimeno (Almussafes), tot i el 60-35 final.

El conjunt de Pere Roc II, Pere i Santi va sumar un nou triomf, en aquesta ocasió davant Salva Palau, Salva i Héctor.

La parella formada per Giner i Nacho (Murla) es va imposar en un gran duel de dues hores exactes al trio de Francés, Hilari i Carlos (Benissa). Després d'un inici atapeït, el duo va anar adquirint avantatge, però l'equip blau va posar les coses molt difícils fins al final (60-45).

La Lliga CaixaBank Pro1 de raspall ofereix fins el moment el domini de dos parelles, les formades per Iván-Seve (La Llosa de Ranes) i Salelles II-Brisca (Oliva), amb dos victòries. A l'aguait es mantenen tant Montaner-Tonet IV (El Genovés) com Vicent-Canari-Néstor (Xeraco), amb 3 punts.

Tonet i Montaner sumaren el primer triomf d'aquesta Lliga CaixaBank de raspall.

Tonet i Montaner sumaren el primer triomf d'aquesta Lliga CaixaBank de raspall. / Julio Cebolla 7 FEDPIVAL

Montaner i Tonet IV (El Genovés) també s'ho hagueren de guanyar davant Vicent, Canari i Néstor (Xeraco). Començaren els blaus al traure i la partida va ser 'dauera' fins el 15 iguals, tot i que el trio, amb un destacat Canari, semblava embutxacar-se amb més facilitat els jocs i estar més a prop de trencar des del rest. Però va ser la parella, amb un immens Tonet que va donar un pas endavant quan tocava, la que va trencar la treta rival. Amb 20-15 i torn al dau, l'equip del Genovés s'assegurà la victòria a la Llosa de Ranes.

Iván i Seve (La Llosa de Ranes) es van apuntar una nova victòria pel mateix resultat de 25-5. La parella es va imposar amb molta autoritat al trio format per Moltó, Murcianet i Bossio (Barxeta).

Raspall

En el cas de la competició de raspall femení, les formacions líders són Tavernes de la Valldigna (Ana-Júlia-Joana) i l'Alqueria d'Asnar-Hinojosa (Erika-Myriam-Fanni), amb 4 punts, seguides de Massamagrell (Irene-Anabel-Mireia), amb 3, i Bonrepòs i Mirambell (Victoria-Isabel), amb 2. El conjunt de la província d'Alacant s'imposà aquest dilluns al trinquet de Xeraco a Aina-Amparo-Noelia (València) per 25-10.

A Vilarmarxant, la jornada inaugural de la Lliga de raspall femenina s'havia de completar amb el duel entre Ana-Júlia-Joana (Tavernes de la Valldigna) i Aina-Amparo-Noelia (València). El conjunt roig es va apuntar el triomf amb autoritat per 25-5 i no va donar opció a les blaves.

Myriam, con Erika i Fanni (l'Alqueria d'Asnar Hinojosa), uno de los conjuntos más sólidos de la Lliga CaixaBank.

Myriam, con Erika i Fanni (l'Alqueria d'Asnar Hinojosa), uno de los conjuntos más sólidos de la Lliga CaixaBank. / Julio Cebolla / FEDPIVAL

Anabel i Mireia (Massamagrell) s'apuntaren el triomf a Pelayo davant Clara -substituta d'Aida-, Natalia i Marina (Pedreguer-Rolser) per 25-5.

La partida entre Victoria-Isabel (Bonrepòs i Mirambell) i Ana-Júlia-Joana (Tavernes de la Valldigna) va finalitzar amb triomf del trio per un clar 25-5.

A la Lliga CaixaBank Pro1 de raspall , Salelles II i Brisca (Oliva) sumaren aquest cap de setmana dos nous punts amb una bona victòria per 25-10 contra Marrahí, Lorja i Momparler (Castelló), amb un gran ambient al trinquet de Piles.

A les Lligues Pro2 encara resta una partida per a completar la segona jornada. Pel que fa a la d'escala i corda, Carlos Donat i Guillermo (Marquesat-Ovocity) totalitzen els 4 punts, mentre que en raspall Favarero-Rafa-Verdú (Gavarda) aconseguiren també aquest dilluns a Xeraco la seua segona victòria després d'imposar-se a Joan-Gabi-Javier (Castelló) per 25-15.

A la Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro2, tant Carlos Donat i Guillermo (Marquesat-Ovocity) com Alejandro i Javi Campos (Montserrat) oferiren la partida més disputada de la jornada. El trinquet de Pedreguer va acollir un duel d'altura que es va decidir per la mínima diferència (60-55) després de més d'una hora i mitja de grans moments de jugar a pilota.

També va ser vibrant i d'una duració similar la partida celebrada a Bellreguard de la Lliga de raspall Pro2, entre Ximo-Sergi (Xeraco) i Boronat-Ibiza (La Llosa de Ranes). El conjunt de la Safor arrancà millor i agafà un avantatge de 15-5, però la parella de la Llosa restablí l'igualada. En el tram final el triomf se'n pogué anar cap a qualsevol dels dos equips i van ser els blaus els que certificaren el triomf.

Aquest dimarts es completa aquesta categoria de raspall Pro2 al trinquet d'Oliva, amb el duel David-Ricardet (El Genovés) contra Ramón-Marc-Alejandro (Càrcer). Ja dimecres arrancarà la tercera jornada a Guadassuar en una setmana on la Lliga CaixaBank 2024 visitarà també els trinquets de Bellreguard, El Genovés, Piles, Sueca, Vila-real, la Llosa de Ranes, Pelayo, Pedreguer, Riba-roja i Xàbia.