PRESENTACIÓ

Tret d'eixida a les lligues de Llargues i Palma 2024

Aquest cap de setmana arranquen les dos competicions amb un total de 79 equips, que buscaran fer-se amb un lloc en les finals previstes per a l'inici de l'estiu a Tibi

El Museu Arqueològic d'Alacant va acollir un any més l'acte d'estrena de la nova temporada de Llargues i Palma.

El Museu Arqueològic d'Alacant va acollir un any més l'acte d'estrena de la nova temporada de Llargues i Palma. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El Museu Arqueològic d'Alacant va ser l'escenari un any més la presentació de les Lligues de Llargues i Palma - Trofeu Diputació d'Alacant, amb l'assistència d'un gran nombre de representants dels clubs que participaran en les competicions.

Autoritats i declaracions

L'acte va comptar amb la presència de Bernabé Cano, diputat d’Esports de la Diputació d’Alacant; Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana; Juanra Such, vicepresident de la FPV de Jocs a Ratlles; José Luis Candela, alcalde, i Marta García, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tibi, el municipi que acollirà les finals d'enguany els dies 22-23 i 29-30 de juny.

Per al diputat d'Esports, "la Diputació d'Alacant demostra un any més el seu compromís amb la pilota per damunt d'altres esports. Cada any invertim més en l'esport base, la pilota professional masculina i femenina i, com no, donem suport a les Lligues de Llargues i Palma, en les quals participen més de 500 jugadors".

El vicepresident de Jocs a Ratlles va destacar "la satisfacció que suposa que, en els 79 equips inscrits en la edició d'enguany, estiguen incloses 6 dones que volen obrir un camí per la presència femenina en aquestes modalitats. A més, cal subratllar la quantitat de gent jove i de cantera, que propicia que la participació continue creixent".

El diputat Bernabé Cano, el president de la FPV, Vicent Molines, i el vicepresident Juanra Such, durant el torn de paraula.

El diputat Bernabé Cano, el president de la FPV, Vicent Molines, i el vicepresident Juanra Such, durant el torn de paraula. / FEDPIVAL

Participació

Per a les edicions d'enguany s'han inscrit un total de 79 equips de 38 clubs de les províncies d'Alacant i València. Els clubs d'Orba i Sella, amb 6, seran els més representats.

De la província d'Alacant hi estaran representats els municipis d'Agost, Benasau, Benidorm, Benifallim, Benillup, Benimagrell, Benimantell, Calp, Castell de Castells, Cocentaina, Crevillent, El Campello, Gata de Gorgos, Finestrat, La Nucia, La Vila Joiosa, Llíber, Murla, Mutxamel, Orba, Parcent, Poble Nou de Benitatxell, Polop de la Marina, Relleu, Sant Vicent del Raspeig, Sella, Tibi, Tormos, la Vall de Laguar, Xàbia, Xaló i Xixona.

Per la seua part, Massalfassar, Nàquera, Picanya i els clubs del 'cap i casal' Campanar, Pelayo i Tamborí compondran la participació de la província de València.

41 equips participaran en la 40ª edició de la Lliga de Llargues, dividida en Primera, Segona, Tercera i Juvenils. A la màxima categoria, juntament amb Sella i Parcent -campió i subcampió de les dos últimes edicions-, competiran Benidorm, Calp, Castells, Mutxamel, Orba i Relleu.

Quant a la 32ª Lliga de Palma, seran 38 els conjunts que hi prendran part en les categories de Primera, Segona i Tercera. Benidorm -campió-, Relleu -subcampió-, Murla, Orba, Sella, Tibi i la Vall de Laguar -amb dos formacions- integren el primer nivell d'aquesta modalitat.

Homenatge a un 'Clàssic'

La presentació va donar també a la distinció anual, que enguany va correspondre a José Vicente Oliver Moll, Màlia de Laguar, una de les banques referents dels últims 30 anys. Durant la seua amplíssima trajectòria, el carismàtic Màlia va conquistar la Lliga de Llargues en 1993, 1994, 1995 i 2000. Eixe any també fou un dels guardonats com a Millor Esportista de la província d'Alacant.

Familiars, amics i veïns de la Vall de Laguar van acompanyar a Màlia en el dia del seu reconeixement.

Familiars, amics i veïns de la Vall de Laguar van acompanyar a Màlia en el dia del seu reconeixement. / FEDPIVAL

El seu fort traure també el va portar a ser una peça fonamental en la Selecció Valenciana, amb la qual va guanyar els campionats del món de València 2000, Argentina 2002 i Itàlia 2004, així com els Europeus de França 2003 i Bèlgica 2007.