VELA - COPA D'ESPANYAA DE CATAMARANS

Els favorits donen la talla en l'estrena dels catamarans

Primera jornada en el RCN València amb unes condicions complicades per als 60 vaixells i ones que han arribat als 2 metres

Regata de catamarans en las platges de València

Regata de catamarans en las platges de València / P. Portas, FVCV

València

La primera jornada de la Copa d'Espanya de Catamarans no ha pogut ser més espectacular, donades les condicions de vent, arribant als 14 de nucs d'intensitat, i mar, amb ones de 2 metres en el Golf de València. Totes les classes han complit amb el programa previst de tres proves i amb els favorits al títol ocupant les primeres places de la general provisional.

El local Toni Ballester mana en els Classe A

Els Classe A han sigut els primers a entrar en competició. Tres proves molt tècniques, dures i amb maniobres precises ja que qualsevol mínim error podia costar molt car. Els favorits no han fallat i esta primera entrega té color valencià en el podi provisional, amb Toni Ballester (RCN València) ocupant la primera plaça, després d'aconseguir uns resultats de 2-2-1. Després d'ell s'ha classificat Gustavo Doreste (RCM Barcelona), mantenint-se en la tercera plaça en la línia d'arribada en les tres proves, per la qual cosa sumisca 9 punts, a 4 del líder. Abdón Ibáñez, també del club amfitrió, bronze amb 10 punts, gràcies a parcials de 4-4-2.

Màxima igualtat en els F18, amb Rivas i Sánchez primers

Màxima igualtat en els F18, amb Rivas i Sánchez primersLa classe doble F18 ha sigut la que ha mostrat molta igualtat, amb regates molt estrényer en la línia d'arribada. Condicions perfectes per a este tipus de vaixell que ha donat espectacle i emoció en el camp de regates. Entre el primer i segon classificat solament hi ha un punt de diferència.

Toni Rivas i Jordi Sánchez (CN Garraf) s'ha situat primers, després d'un bon començament en la capital del Túria, confirmant eixa bona arrancada sumant un nou triomf en la segona prova. Ja en la tercera el tàndem català no ha superat el tercer lloc. Per darrere s'han classificat Fabián Migoya i Alberto Vaig tornar (CN Vilanova) amb nombres de 2-2-2, mentre que el bronze és per a Mitch i Rita Booth (CV Palamós), amb un total de 10 punts, destacant la seua última regata en la qual han estat perfectes, permetent-los sumar el primer triomf parcial a València.

La Comunitat Valenciana lidera els Hobie Cat 16

La flota de la Comunitat Valenciana d'Hobie Cat 16 no ha pogut tindre millor debuta en la copa. Marc Jovani i Marta Porta (CN Cullera), un dels grans favorits al títol, no han fallat. Amb dos triomfs parcials i un segon es col·loquen líders amb 4 punts. En la segona plaça tenim els dianenses Jacobo Miquel i Arnau Muñoz (RCN Dénia), amb 3 punts de diferència i ressaltant en el seu caseller un primer lloc, aconseguit en l'última prova del dia. Bronze per al tàndem valencià format pels vigents campions d'Espanya: Juan Antonio (CR Pobla Marina) i To Llabrés (RCN València) amb uns resultats de 3-2-3.

Marc Verdaguer i Lluïsa Puig, líders en Interseries

Els catalans Marc Verdaguer i Lluïsa Puig (CN L'Escala) conclouen el dia en la primera plaça i sense donar opcions a la resta de la flota, després de fer ple, tres de tres. Alfredo Bernard (CN Vilassar), amb un Bimare X16, se situa segon amb 7 punts, seguit de Joan Carles Tonisastre (CM Montgat) i Alex Collins (CV Palamós) amb 10 punts en el seu caseller.

Este dissabte, 22 de maig, segona jornada de la copa d'Espanya Catamarans en el RCN València, amb altres tres proves en el programa.