Síguenos en redes sociales:

L'Elx, campió de la Copa de la Reina!

Les alacantines culminen la gesta i es porten la Copa en la seua segona final consecutiva

L'Elx, campió de la Copa de la Reina!SD

El BM Elx Visitelche.com s'ha proclamat campió de la 42 edició de la Copa de la Reina aquest diumenge en Gran Canària després de guanyar a Aula Alimentos de Valladolid per 32-26.

La lluita entre il·licitanes i val·lisoletanes pel títol de Copa va començar en el Pavelló Rita Hernández de Telde aquest diumenge amb un ràpid ritme de joc i igualtat en el marcador, que a cinc minuts de l'arrancada del partit marcava un empat a 3.

Poc després l'Elx doblava en punts a les guerreres de l'Aula Valladolid (8-4). La superioritat demostrada en la pista per les il·licitanes va obligar el tècnic de l'equip rival, Miguel Ángel Penyes, a sol·licitar temps mort (9-4).

Valladolid va tractar de retallar la diferència que havien collit les seues contrincants (15-11), però aquestes van arribar al descans amb un marcador superior (18-13).

Els dos equips van tornar amb força a la pista en la segona part d'esta final del torneig, en la qual va ser clau la labor de la portera d'Elx, Nicoles Morales, per a evitar que el seu equip perdera la renda aconseguida i que podria valer-li per a arribar al final de l'encontre amb garanties (21-16).

Dos gols d'Elba Álvarez i Amaia González van insuflar una poc d'alé a Aula Alimentos a poc més de quinze minuts per a concloure el partit (22-18). L'últim tram va arribar amb el marcador reflectint un 24-20 per a l'Elx.

Tant les guerreres de Valladolid com les d'Elx van lluitar fins el final per fer-se amb l'encontre, però, al final, el conjunt il·licità es va proclamar campió de l'edició 2021 de la Copa de la Reina celebrada a Gran Canària (32-26).

La jugadora del conjunt campió, Lysa Tchaptchet, va ser guardonada com a MVP de la final de la Copa, mentre que el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, va ser l'encarregat de fer entrega al final del partit del trofeu de la Copa de la Reina a l'equip. Fitxa tècnica:

32.- BM Elche Visitelche.com (18+14): Ana Isabel Martínez (8), Ekaterina Zhukova (-), Carolina Bono (-), Giselle Beatriz Menéndez (1), Celia Guilabert (2), Patricia Méndez (-), Nuria Andreu (1), Ivet Musons (4), Nicole Morales (-), María Flores (-), Patricia Encinas (1), Gabriela Clausson (7), Lysa Tchaptchet (8), Clara Gascó (-) y María de Gracia Duque (-). Entrenador: Joaquín Rocamora.

26.- Aula Alimentos Valladolid (13+13): Carmen Sanz (-), Elba Álvarez (3), Jimena Laguna (-), Danila So Delgado (2), Francisca Parra (-), Ángela Nieto (1), Lourdes Guerra (-), Cristina Cifuentes (8), Lorena Tellez (5), Mireia Díez (-), Fátima Koudia (-), Teresa Álvarez (-), Sara Moles (1), Elena Cuadrado (4), Rafaela Bergara (-), Amaia González (2). Entrenador: Miguel Ángel Peñas y Sergio Escudero.

Marcador cada 5 minuts: 3-2, 6-4, 9-4, 12-6, 15-9,18-13 (descans), 19-15, 21-16, 22-18, 24-21, 27-22 i 32-26 (final).

Àrbitres: Tania Rodríguez i Lorena García.

Incidències: al començament de l'encontre es va guardar un minut de silenci per la defunció de l'expresident de la Federació Navarra d'Handbol Jesús Aranaz.