Síguenos en redes sociales:

Malonda: "Waldo és el número u de tots els temps"

El rest tancà la seua etapa com a pilotari professional de raspall

Malonda: "Waldo és el número u de tots els temps"

La localitat d’Oliva encara està de ressaca després de la gran festa que es va viure al trinquet nou amb la celebració de l’homenatge que el Club de Pilota local i la Fundació per la Pilota Valenciana van preparar al gran referent de la modalitat de raspall, Waldo Vila. Molts amics i familiars, així com companys de professió i altres esportistes volgueren estar junt amb la gran llegenda en un dia tan important.

«Per a mi és un xic entranyable, un sol de persona. Amb son pare tenia una relació pràcticament de germans i amb ell quasi de pare i fill, i naturalment m'afegeix al reconeixement. En este homenatge es fusiona el valor de la persona i del pilotari», comentà el Genovés.

Qui tampoc podia amagar l’emoció va ser Isabel Gilabert, mare del gran protagonista de la jornada. «Ha sigut molt emocionant i l'homenatge s'ha fet d'una manera molt bonica. No sé si ha sigut el millor, però el que puc dir és que li he vist partides de molta categoria i a la gent disfrutar amb el seu joc. A més, crec que ha sigut un pilotari amb carisma, que connectava amb l'escala. Sempre he estat orgullosa d'ell i hui ho estic de la pilota en comprovar com s'ha bolcat la gent en el seu homenatge».

Waldo va fer menció de manera especial durant el seu discurs a Malonda, un altre referent del raspall, que només té paraules bones sobre el deu voltes campió individual. «Per a mi és el número u de tots els temps. Ha tingut més mans que tots i li ha pegat per tots els costats. Ho tenia tot: raspada, volea, esquerra... era el més complet de tots».

Per eixe motiu, «era inconcebible que una figura de la seua entitat no tinguera l'oportunitat d'acomiadar-se com correspon a algú tan important, és una llegenda de la pilota», afirmà Moltó, qui el va succeir com a campió individual l’any 2015.

Els companys coincidien a destacar-lo com al millor. «Per sort i desgràcia l'he tastat en la meua última etapa com a professional i era un fenomen. M'haguera agradat que haguera coincidit amb Diego i Pasqual. Ens haurien oferit enfrontaments meravellosos», comentà Juan de Genovés.

«Waldo ha sigut el millor de la història. Ha estat quinze anys sent el millor i això és el que marca a un número u», van ser les paraules de Gorxa. «Un pilotari que sempre ho donava tot i una figura com a persona i jugador. Un exemple a seguir», destacà Francisquet.

No va faltar a la cita el seu amicAndrés Palop, exjugador del Valencia CF. «He volgut viure esta jornada de reconeixement a un gran de l'esport autòcton dels valencians. M'agrada la pilota valenciana, perquè és nostra i perquè és un esport espectacular».

Boniques paraules per a una millor persona que el dimarts tancà de manera definitiva la seua etapa al món professional de la pilota. Un dia molt especial que mai podrà ja oblidar.

Pulsa para ver más contenido para ti