Trofeu President de la Generalitat Valenciana

Puchol II no disputarà l’Individual per problemes físics en el muscle dret

El torneig es presenta este dijous a Pelayo amb l’absència de l’actual campió, encara convalescent de la lesió que el manté allunyat dels trinquets des de principis d’any

Puchol II, tras guanyar la Final individual Trofeu President de la Generalitat Valenciana en l'última edició

Puchol II, tras guanyar la Final individual Trofeu President de la Generalitat Valenciana en l'última edició / JM López

Fedpival

El campionat Individual d’escala i corda Trofeu President de la Generalitat Valenciana es presenta este dijous al trinquet Pelayo amb una absència de rellevància, la de Puchol II, vigent campió i guanyador de sis edicions de la competició que determina el número ú de l’escala i corda. El de Vinalesa, de baixa des de principis d’enguany per problemes en el muscle dret, va anunciar este dimecres a través de les xarxes socials de PilotaPro la seua decisió de no prendre part en l’edició d’enguany, obligat pels problemes físics. La seua absència dona una nova dimensió a torneig, amb múltiples aspirants.

Ha sigut una decisió molt dura. Però he de ser responsable i honest, tant amb el meu cos com amb la competició. Actualment no tinc garanties de poder afrontar un campionat amb l’exigència física de l’Individual”, va explicar el jugador a través de les xarxes socials. Puchol II ha intentat fins a l’últim moment formar part del quadre de participants en el mà a mà, un torneig del que mai s’ha abstentat des de les seua consolidació com a màxima figura. De fet, el va guanyar per primera vegada l’any 2016, contra Soro III. Des d’aleshores, ha alçat el títol, a més d’eixe any, al 2018, davant Pere Roc II, al 2020 i al 2021, contra De la Vega, al 2022, contra Marc, i al 2023, de nou, contra Pere Roc II. 

Puchol II, en el Trinquet de Pelayo celebrant el seu triomf lde l'últim Trofeu President de la Generalitat Valenciana

Puchol II, en el Trinquet de Pelayo celebrant el seu triomf lde l'últim Trofeu President de la Generalitat Valenciana / JM López

Procés de recuperació

Des de gener de 2024, quan Puchol II va agafar la baixa, el pilotari treballa a diari per a recuperar-se al 100% dels seus problemes en el musclet dret. Tot i la seua milloria progressiva, l’Individual arriba massa prompte en un procés de recuperació que requereix més temps. Des del principi de la seua baixa, el número ú de l’escala i corda sempre ha mantingut que tornaria quan recuperara les bones sensacions dins de la canxa.

Presentació

L’acte de presentació del campionat, programat per a este dijous (19.30 hores) al trinquet Pelayo, comptarà amb la presència de tots els jugadors i totes les jugadores participants en els campionats mà a mà d’escala i corda, raspall i raspall femení Pro1. A més, estaran presents les autoritats de la Generalitat i de la Federació de Pilota Valenciana.