Montaner i Tonet IV avancen cap a la final del Trofeu de Xeraco aprofitant-se del trinquet

Les dimensions reduïdes del recinte xeraquer van ser claus perquè els ja finalistes venceren amb una victòria sabatera (25-0) sobre Salelles II i Brisca. Hui, Vicent i Seve contra Marrahí i Canari (18.30 hores)

La potència  amb la treta de Montaner va impedir que els rivals pogueren dur la iniciativa.

La potència amb la treta de Montaner va impedir que els rivals pogueren dur la iniciativa. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Hi ha factors en la pilota que són determinants per als resultats de les partides. Més enllà de la capacitat que guarda cada jugador, altres situacions com puguen ser la temperatura, l’horari, la composició de la pilota o inclús el corrent d’aire poden influir en l’esdevenir de qualsevol partida. Fora d’este llistat que podria ser més ampli, les característiques d’un trinquet sempre és un dels elements que els pilotaris tenen en compte a l’hora de preparar una data i ahir va resultar determinant. El II Trofeu de Xeraco va donar principi amb una victòria contundent per part de Montaner i Tonet IV. El 25 per cap amb el qual va concloure el lluminós del trinquet xeraquer sobre Salelles II i Brisca va ser producte d’un millor afavoriment per les condicions adequades del recinte de la Safor.

Brisca.

Brisca. / FUNPIVAL

La partida

I és que la plaça de Xeraco és més reduïda de l’habitual. Això que significa? Que el que dispara més fort, té un avantatge. Amb Montaner passa açò. El rest d’Almiserà guarda un canó en el seu braç. Tant per al dau, com en la zona del rest.

A més, cal tindre en compte que no juga amb qualsevol, sinó que amb el número u. Tonet IV és un segur en qualsevol trinquet, però ahir més encara perquè enfront no tenien les mateixes armes.

Tonet IV és un segur en qualsevol trinquet.

Tonet IV és un segur en qualsevol trinquet. / FUNPIVAL

A diferència de Montaner, Salelles II és un pilotari diferent. Capaç de salvar pilotades impossibles gràcies a la seua llargària de braços, la seua mancança ve més en la treta. Salelles II és més tècnic que potent i en un trinquet com el de Xeraco, això afecta.

La treta va ser diferencial perquè va influir en el domini del joc. Així, la iniciativa va ser totalment per a Montaner i Tonet IV. Bé en el dau, on l’almiseratí executava una treta poderosa i els contrincants ja feien prou en aturar-la, perquè el mitger del Genovés rematara.

En cas contrari, la treta de Salelles II no va ser tan decisiva i, en este aspecte, els rojos podien aturar l’atac i començar el seu, duent la iniciativa.

Amb tot açò, joc rere joc anava caient en favor de Montaner i Tonet IV fins a aconseguir la victòria final. Això significa que són finalistes i disputaran el títol el pròxim dilluns, també en el trinquet de Xeraco.

L'altra semifinal

L’altra parella de la final es descobrirà hui al recinte xeraquer. Vicent i Seve contra MarrahíCanari (18.30 hores).

Marrahí entra en la segona semifinal del Trofeu de Xeraco en substitució de Vercher.

Marrahí entra en la segona semifinal del Trofeu de Xeraco en substitució de Vercher. / FUNPIVAL

A més de la semifinal de figures consagrades, Xeraco també va viure una partida de joves valors que busquen consolidar-se en l’elit. A diferència de l’altra partida, el resultat d’esta va ser més ajustat, 25 per 20. Victòria de Favarero i Bossio davant Ramón i Sergi.