RASPALL

El raspall fixa la mirada en el trinquet de Xeraco

El Torneig Mancomunitats deixa pas als trofeus que concentren a les figures en un format reduït, però intens

Salelles II.

Salelles II. / FUNPIVAL

J. CANO

El Torneig Mancomunitats va acabar el dissabte amb una final sensacional i el raspall ja està a una altra cosa per a continuar amb la temporada d’estiu. En les pròximes setmanes es succeiran uns quants tornejos de format curt, però intens, i el primer a arribar és el Trofeu de Xeraco, que compleix la seua segona edició.

El de Xeraco és un dels trinquets més consolidats del raspall tot i tindre el seu dia de partida en dilluns. Però els bons cartells no passen desapercebuts per als incondicionals de la raspada. I per a bon cartell, el de la primera semifinal de hui: Montaner i Tonet IV contra Salelles II i Brisca.

La presència del número u és reclam suficient; soles amb Tonet IV ja és pràcticament segur que hi haurà espectacle per la manera de jugar del mitger del Genovés.

Montaner serà en esta ocasió la seua parella de ball, la qual cosa retorna al brau rest d’Almiserà als cartells de major rellevància. I quan l’organització ha considerat que ha d’estar en este trofeu, és perquè mereix estar.

La contra és prou coneguda. No pels noms, que també, sinó perquè Salelles II i Brisca són pilotaris que solen coincidir sovint en el mateix bàndol. I és que els pilotaris d’Oliva s’entenen a la perfecció. Esta és una parella que, si està inspirada, pot fer front a qualsevol.

L’endemà

La segona semifinal es jugarà demà, en este cas amb Vicent i Seve mesurant les seues forces contra Vercher i Canari.

Un altre cartell de primera amb figures locals, la reaparició de Seve després de la seua lesió en el Mancomunitats i la presència del rest més determinant del moment, com és el cas de Vercher.

Canari.

Canari. / FUNPIVAL