ESCALA I CORDA

Manises corona als guanyadors de la Lliga Autonòmica d'escala i corda

Marquesat es va proclamar campió en la final de Primera davant Xilxes. El Genovés A, Quart de les Valls, Albuixech, Torrent, Xilxes, Massalfassar i Massamagrell també s'emportaren el triomf

Els jugadors del Marquesat s'emportaren un nou títol per al seu club

Els jugadors del Marquesat s'emportaren un nou títol per al seu club / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El trinquet de Manises va acollir este cap de setmana l'última cita de les 9 categories de la 26 la Lliga Autonòmica d'escala i corda - Trofeu Diputació de València amb la col·laboració de l'ajuntament de Manises i el Club de Pilota de Manises.

Marquesat, El Genovés A, Quart de les Valls, Albuixech, Torrent, Xilxes, Massalfassar i Massamagrell s'emportaren el triomf en les diferents categories.

L'equip de Marquesat es va proclamar campió davant Xilxes en Primera categoria, al qual va superar per un disputat 60-45 a la gran final.

Marquesat es va proclamar campió absolut en la gran final de Primera davant Xilxes.

Marquesat es va proclamar campió absolut en la gran final de Primera davant Xilxes. / FEDPIVAL

Gerardo, Carlos, Guillem, Héctor i Julio van rendir al màxim nivell des del primer moment, com ja havien demostrat en les dos partides de semifinals i durant tota la lliga. El trencament de la treta va ser clau per acabar amb l'equip de Xilxes (format per Pablo, Héctor, Álvaro, Vicent Arnau i Boni).

L'inici de la partida va ser atípica amb la lesió de Pablo, que va retardar la partida i Boni el va substituir. Els de Marquesat es van avançar amb confiança sense encaixar cap punt. La ferida va ser el punt dèbil per a tots els equips al llarg de les finals, per a l'equip xilxer en canvi va suposar un avantatge.

 Finalment, els de Marquesat van alçar-se amb el títol de campions per 60-45, el segon que alcen després d'haver guanyat en 2013 per primera volta.

Historial de Primera Categoria.

Historial de Primera Categoria. / FEDPIVAL

 En Segona A, El Genovés amb José Cabanes, Carles, Pascual Oltra i Pascual Viñes s'emportaren el títol després de guanyar a l'equip de Tavernes Blanques, format per Benjamín, Albert i Mario, per 60-45. Els genovesins van aconseguir trencar el servici i van posar molt de cara la partida i encara que els blaus tenien confiança, no van poder aconseguir la victòria.

La final de 2ªA va caure del costat de Castelloner Genovés.

La final de 2ªA va caure del costat de Castelloner Genovés. / FEDPIVAL

 Pel que fa a Segona B, Juan, Ángel i Alejandro de Quart de les Valls es van imposar per un fàcil 60-20 a Omar, José Vicente i Domingo.

En 2ªB Quart de les Valls s'emportà la copa de campions.

En 2ªB Quart de les Valls s'emportà la copa de campions. / FEDPIVAL

 En Tercera A, Pepe Tamarit, Samuel, Marc, Javi i Roberto del CPV Albuixech no van deixar opció als seus rivals Xavi, Alberto i Ángel de Caixa Popular Manises B, que van caure per 60-20.

Albuixech guanyà als locals de Manises en 3ªA.

Albuixech guanyà als locals de Manises en 3ªA. / FEDPIVAL

Eugenio, Cristian i Alejandro de Borbotó C van perdre en la final de Tercera B contra Víctor, Jesús, Emilio i Daniel del club Trinquet de Torrent E. Els torrentins van jugar amb autoritat i es van endur el títol per 40-60.

El 3ªB el titol fou per a Torrent.

El 3ªB el titol fou per a Torrent. / FEDPIVAL

 Caixa Popular Riba-roja F (amb Daniel, Miguel Ángel García I, Miguel Ángel García II i Carlos) va caure en la final de Quarta davant Rte. Onnes Xilxes C (amb Miguel, Ximo i José Traiguero) per 40-60.

Xilxes va guanyar en 4ª davant Riba roja.

Xilxes va guanyar en 4ª davant Riba roja. / FEDPIVAL

Categories escolars

El diumenge de matí es van disputar les partides de les categories escolars, els Juvenils van encetar la jornada amb la victòria de Massalfassar amb Raúl, Jesús, Xavi i Jordi davant Tavernes C amb Alejandro, Álvaro, Adrián, Marcos i Sento per 60 - 40.

Massalfassar i Tavernes Blanques jugaren la final Juvenil.

Massalfassar i Tavernes Blanques jugaren la final Juvenil. / FEDPIVAL

 Als Cadets, Massamagrell (David, Hugo, Joan i Marc) es va imposar per 50-35 a Trinquet de Torrent B (Juan, Manuel i Daniel).

Massamagrell també es va emportar la final Cadet.

Massamagrell també es va emportar la final Cadet. / FEDPIVAL

L'última partida la van disputar les Infantils amb una final entre els 'germans' de Massamagrell. Per l'equip B van jugar Germán, Lucas, Jaume i Nacho i pel A Jaume, Bruno, Dario i Rubén. Va ser la final més disputada fins al moment, els de Massamagrell van demostrar un alt nivell fins que els de l'equip B es van acabar emportant el títol per 50-45.

Els infantils de Massamagrell A i B oferiren una gran partida.

Els Infantils de Massamagrell A i B oferiren una gran partida. / FEDPIVAL

Lliurament de premis

 En esta ocasió, els encarregats de lliurar les medalles i copes van ser Javier Mansilla, alcalde de Manises, i el regidor Jesús Borràs; Higinio Yuste, alcalde, i Robert Margaix, tinent d'alcaldia de Massalfassar; Javi García, regidor de l'Ajuntament de Riba-roja; José Manuel Alberich, regidor d'Esports de Bonrepós i Mirambell; Elvira López, vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana; Ximo Manzano, regidor d'esports de Xilxes i vicepresident de la FPV i Jesús Fontestad, vicepresident de la FPV.