COMPETICIÓ

Presentat el Trofeu Mancomunitat de Municipis de la Safor

La competició reunirá les principals figures del raspall masculí i femení als trinquets de la comarca a partir del pròxim dilluns

Jugadores, jugadors i autoritats posen junts al final de la presentació.

Jugadores, jugadors i autoritats posen junts al final de la presentació. / @juliocebolla

FEDPIVAL

El trinquet de Xeraco obri el pròxim dilluns el Trofeu Mancomunitat de Municipis de la Safor de raspall Pro1. Les màximes figures masculines i femenines prendran part en una competició emblemàtica, que visitarà els trinquets de Xeraco, Oliva, Piles i Bellreguard, seu de la gran final, programada per al pròxim 5 de maig.

El torneig es va presentar a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, amb presència del seu president, Salvador Femenia; el conseller d’Esports de l’ens, Adrià Vila; i els vicepresidents, Borja Gironés i Jordi Puig, a més del director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), Santi Navarro, i les jugadores i els jugadors participants.

Declaracions

El president de la Mancomunitat va reivindicar el paper de la institució comarcal en la promoció de la pilota valenciana, “un esport que s’està consolidant, que és patrimoni i que tenim l’obligació de protegir, conservar i promocionar”. Femenia va enaltir, a més, la participació de les jugadores de raspall en la competició, ja que la institució aposta “per la igualtat en tots els àmbits, també en l’esportiu”. I va finalitzar amb una promesa, que la Mancomunitat de Municipis de la Safor “sempre estará al costat de la pilota valenciana”.

El president de la Mancomunitat, Salvador Femenia, i el director esportiu de la FPV, Santi Navarro.

El president de la Mancomunitat, Salvador Femenia, i el director esportiu de la FPV, Santi Navarro. / @juliocebolla

El director esportiu de la FPV, Santi Navarro, va explicar que la principal novetat d’este Trofeu Mancomunitat en la nova etapa de gestió de la pilota és “el format de competició professional conjunta masculina i femenina”. Navarro va agrair la seua participació als trinquets i ajuntaments participants, i va assenyalar que des de la FPV s’està treballant en estos formats “per a donar més estabilitat i força a la pilota professional”.

Estrena a Xeraco

El Trofeu Mancomunitat de la Safor comença dilluns a Xeraco amb la disputa de les primeres semifinals. L’activitat començarà a les 17:00 hores, amb la partida de raspall femení Pro1, que enfrontarà Irene, Júlia i Marina contra Clara, Myriam i Natàlia. Seguidament està prevista la primera semifinal de raspall masculí Pro1, amb Iván i Murcianet contra Vicent i Seve.

Vicent, Murcianet i Tonet, en l'acte a la Mancomunitat.

Vicent, Murcianet i Tonet, en l'acte a la Mancomunitat. / @juliocebolla

Irene, durant la presentació.

Irene, durant la presentació. / @juliocebolla

Per al dimarts, dia 30, a Oliva, estan programades les segones semifinals. A les 17:00 hores, en raspall femení Pro1, Ana i Amparo tindran en la contra Erika, Anabel i Isabel. Després, cap a les 18:30 hores, semifinal masculina amb Montaner i Tonet IV, campions de l’última Lliga CaixaBank de raspall, contra Salelles II, Canari i Raúl.

La tercera jornada del torneig tindrà lloc el divendres, dia 3 de maig, al trinquet de Piles, amb la disputa dels tercers i quarts llocs de cada categoria, quan prendran part els equips derrotats en les semifinals. Per al diumenge, dia 5 de maig, estan programades les finals, amb la disputa de la masculina a les 11:15 hores, i de la femenina, a les 13.00 hores.