TEMPORADA ESTIVAL

Conclouen dos trofeus i comença un altre

El Mancomunitats acaba el dissabte a Oliva, el Diputació d’Alacant coneixerà als campions l’endemà a Dénia i el dilluns arranca el Trofeu de Xeraco

Torneig Mancomunitats: l’equip de la Ribera Alta de Marrahí, Murcianet i Bossio jugarà contra el de la Vall d’Albaida amb Vercher (foto), Canari i Lorja.

Torneig Mancomunitats: l’equip de la Ribera Alta de Marrahí, Murcianet i Bossio jugarà contra el de la Vall d’Albaida amb Vercher (foto), Canari i Lorja. / FUNPIVAL

J. CANO

La temporada estival és una successió de trofeus i bones partides, moltes d’elles de festes; i així continuarà sent durant la setmana en curs, en la qual conclouran dos dels esdeveniments més rellevants d’esta part del curs professional: El Trofeu Diputació d’Alacant que és la competició més important de les disputades íntegrament en la província, i el Torneig Mancomunitats, on els equips configurats són, fins i tot, més forts que els de la Lliga.

Trofeu Diputació d'Alacant

La competició en la modalitat d’escala i corda està a dos partides d’acabar. El dijous es jugarà a Ondara la segona semifinal, que enfrontarà a Pere Roc II i Héctor contra Francés i Jesús. L’eliminatòria promet, tenint en compte el nivell que estan oferint tots quatre pilotaris en este campionat i en altres, com per exemple el Trofeu Ciutat de Torrent, que va concloure el dissabte.

Ja en diumenge, la parella vencedora pugnarà pel títol i pel premi econòmic contra Giner i Santi. Serà al trinquet de Dénia i al matí. Amb la final conclourà el periple de les figures més destacades de l’alt pels trinquets alacantins més significatius que va començar el passat dia 2 de juliol.

Giner espera rivals en la final del Trofeu Diputació d’Alacant.

Giner espera rivals en la final del Trofeu Diputació d’Alacant. / FUNPIVAL

Torneig Mancomunitats

En la disciplina de raspall, el trinquet d’Oliva acollirà este dissabte la final del Torneig Mancomunitats. En este cas les finals, perquè de manera paral·lela al de les primeres figures, es disputa un segon en la categoria de joves. Pel que respecta al títol dels pilotaris consagrats, l’equip de la Ribera Alta de Marrahí, Murcianet i Bossio jugarà contra el de la Vall d’Albaida amb Vercher, Canari i Lorja. Una final justa, perquè estos han sigut els dos millors trios amb diferència de la competició des del seu començament el passat 7 de juliol.

Abans es resoldrà el títol en la categoria d’aspirants a figura, amb la parella de la Costera-Canal de Joan i Sergi mesurant les seues forces contra la de la Safor amb Bonillo i Momparler.

Trofeu de Xeraco

El següent esdeveniment en la modalitat de raspada no es farà molt d’esperar. Serà el Trofeu De Xeraco, que compleix la seua segona edició i manté el format de dos semifinals i la corresponent final, que es disputaran en un termini d’una setmana. Una fórmula que funciona perquè garanteix tres molt bones entrades; o almenys és el que va passar en la primera edició en 2022.

La primera semifinal es disputarà el pròxim dilluns i enfrontarà a Montaner i Tonet IV contra Salelles II i Brisca. L’endemà, segona semifinal, amb Vicent i Seve jugant contra Vercher i Canari. La final tindrà lloc el dilluns de l’altra setmana, dia 7 d’agost.

Tonet IV (Foto) i De la Vega són dos dels principals atractius del nou Trofeu de Xeraco i de la sessió commemorativa de l’aniversari del trinquet de Castelló de Rugat.

Tonet IV (Foto) i De la Vega són dos dels principals atractius del nou Trofeu de Xeraco i de la sessió commemorativa de l’aniversari del trinquet de Castelló de Rugat. / FUNPIVAL

Castelló de Rugat

També cal destacar, per inusual i molt atractiva, la sessió doble que ha programat el trinqueter Balduino Company demà a Castelló de Rugat amb motiu de la commemoració del quaranta aniversari del trinquet, que és de temporada i solament obri els mesos de bon oratge, però que és tot un referent per afluència i partides oferides.

Primer es jugarà per dalt corda, amb Puchol II i Tomàs II enfrontant-se a De la Vega i Nacho. A continuació, torn per al raspall, amb Salelles II i Tonet IV contra Vercher i Brisca.

De la Vega

De la Vega / FUNPIVAL