TROFEU

El millor Tomás II per a ser campions del Trofeu Ciutat de Torrent

El de Xaló va exhibir-se al màxim nivell per a formar una dupla imbatible amb Francés i adjudicar-se el títol a Torrent contra José Salvador i Nacho

Després de quatre jocs consecutius per a Francés i Tomás II, la partida va igualar-se en el repartiment de tantejos, amb dos per a cada costat, però el final va ser blau.

Després de quatre jocs consecutius per a Francés i Tomás II, la partida va igualar-se en el repartiment de tantejos, amb dos per a cada costat, però el final va ser blau. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Quan un jugador està de dolç, sempre és diferencial i si hi ha un pilotari que ha estat per damunt de la resta al VI Trofeu Ciutat de Torrent, eixe ha sigut Tomás II. El mitger de Xaló ha format una parella imbatible amb Francés, però les seues actuacions han estat determinants perquè ahir es proclamaren campions. Ja en la semifinal, Tomás II va acaparar el protagonisme en l’anotació i va ser un malson per als seus rivals, Puchol II i Conillet, perquè trobaren forat en la seua zona. Una performance que es va repetir ahir i que va deixar una victòria sobre José Salvador i Nacho per 60-30.

La partida

No pareixia que anara a ser així, vist el primer joc. I és que Francés i Tomás II, ahir vestits de blau, no van estar encertats d’inici. Eixint des del rest, les canonades dels finalment campions van anar per terra. Així, José Salvador i Nacho es van adjudicar el joc al dau per a estrenar el lluminós sense saber la que els vindria per davant.

Una vegada en el dau, els blaus van centrar-se en una tasca clara, evitar a Nacho. A força de pegar dur i disparar més enllà del mig, Francés i Tomás II van guanyar el joc net. El primer dels quatre consecutius que anaven a caure del costat blau.

Francés.

Francés. / FUNPIVAL

Del 15 per 20 es va passar al 35 per 20. Primer, amb Tomás II tallant la corda i abaixant la pilota tal com es caracteritza. Joc net. A continuació, des del dau en un tanteig més igualat, on el mitger va tornar a marcar la diferència en l’anotació. En últim lloc, amb Francés ratllant a l’altura del seu company en un joc on Salvador i Nacho també van respondre. La diferència va recaure en el fet que a la mínima que els blaus la tenien bona, el quinze queia en favor seu.

Francés i Tomás II es trobaven còmodes i encertats sobre les lloses del trinquet José María Veguer, però José Salvador i Nacho no anaven a dir la seua última paraula.

José Salvador.

José Salvador. / FUNPIVAL

El segon acte de la partida va ser un repartiment de joc per a cada costat de la corda. Concretament, dos per a cada costat. El marcador va passar a 45 per 30 perquè aquella parella que intervenia des del dau, era la que portava la iniciativa, encara que els blaus resolien amb més solvència.

El tercer acte de la partida va estar definitiu. Francés i Tomás II no van tindre pietat i van obtenir la resta de jocs del duel a Torrent.

Dos jocs nets per a la parella blava, i altre on José Salvador i Nacho només van poder tancar un quinze. I és que amb el que tenien enfront, el binomi que vestia de roig va anar apagant-se i va facilitar la victòria de Francés i Tomás II per a convertir-se en els nous campions.

Nacho.

Nacho. / FUNPIVAL

Diputació d'Alacant

Pere Roc II i Héctor són semifinalistes del X Trofeu Diputació d’Alacant gràcies al seu triomf sobre Salva Palau i Javi. El 60 per 30 amb el qual va concloure el lluminós del trinquet Vicent Pérez Devesa de Benidorm va ser producte d’una actuació perfectament conjuntada de la parella guanyadora.

Ara, Pere Roc II i Héctor es jugaran el passe a la final amb Francés i Jesús, el pròxim dijous al trinquet d’Ondara.