COMPETICIÓ

Puchol II continuarà sent el rei de la Copa Caixa Popular

El lideratge del pilotari de Vinalesa no perilla de moment perquè, amb cinc títols aconseguits, està lluny dels perseguidors

Amb cinc edicions guanyades, Puchol II és l’autèntic ‘rei de copes’ de l'escala i corda.

Amb cinc edicions guanyades, Puchol II és l’autèntic ‘rei de copes’ de l'escala i corda. / FUNPIVAL

J. CANO

Fa quinze anys que es va idear la Copa com a l’altra gran competició per equips de la temporada professional juntament amb la Lliga. En el començament, solament en la modalitat d’escala i corda, la diferència entre ambdues cites radicava en el sistema de competició; un parell d’edicions després es va instaurar que es jugaria en parella, com a principal senyal d’identitat del campionat que arrancarà la setmana que ve.

Historial.

Historial. / SD

Rei de copes d'escala i corda

Amb cinc edicions guanyades, Puchol II és l’autèntic ‘rei de copes’. El de Vinalesa ha imposat la seua supremacia en les darreres temporades i està lluny, molt lluny, dels immediatament perseguidors.

Entre la resta de campions, retirats o en actiu, ningú guanyat en més de dos ocasions. Deu pilotaris signen el doblet. Jesús, Tomás II i Javi són els únics que aspiren a conquerir enguany el tercer. Els altres bicampions són Álvaro, Soro III, Genovés II, Raúl, Dani, Nacho, Herrera i Monrabal II.

Javi aspira a conquerir enguany el tercer títol de la Copa Caixa Popular d'escala i corda.

Javi aspira a conquerir enguany el tercer títol de la Copa Caixa Popular d'escala i corda. / FUNPIVAL

Raspall

En el raspall, la Copa va arribar anys després, en el moment en el qual es va decidir que calia equiparar les dos modalitats professionals de la pilota valenciana. Des d’aleshores, els dos campionats transcorren de la mà, de manera pràcticament paral·lela i compartint sistema de competic ió, encara que cadascun amb les particularitats de la seua manera de jugar.

El raspall també té el seu ‘rei de copes’: Brisca, que ha estat vencedor en tres de les huit edicions.

El raspall també té el seu ‘rei de copes’: Brisca.

El raspall també té el seu ‘rei de copes’: Brisca. / FUNPIVAL

El regnat del pilotari tampoc està en perill, però podria donar-se el car que haguera de compartir-lo amb Tonet IV, Moltó, que estan situats en un escaló inferior amb dos campionats guanyats.

Tonet IV té dos campionats guanyats.

Tonet IV té dos campionats guanyats. / FUNPIVAL

Ian també ha aconseguit dos títols; però, com enguany repeteix amb Brisca, si el rest de Senyera suma el tercer, suposaria que el mitger d’Oliva en tindria quatre.

Ian ha aconseguit dos títols de la Copa Caixa Popular de raspall.

Ian ha aconseguit dos títols de la Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL