COMPETICIÓ

Tonet IV guanya a Moltó amb un Badenes impecable en la Copa Caixa Popular de raspall

Molt bona partida la disputada al trinquet de Bellreguard marcada més per la intensitat que per la qualitat, però eixes ganes van fer vibrar al públic

Badenes va ser  capaç de llevar-li el protagonisme al número u amb una treta que va fer quinzes i va generar rematades clares per al seu company i sobretot amb restades de quinzes quasi segurs.

Badenes va ser capaç de llevar-li el protagonisme al número u amb una treta que va fer quinzes i va generar rematades clares per al seu company i sobretot amb restades de quinzes quasi segurs. / FUNPIVAL

J. CANO

Al trinquet de Bellreguard van debutar dissabte dos dels equips que competeixen en el Grup A de la Copa Caixa Popular de raspall i ho van fer oferint un molt bon espectacle. La victòria va correspondre a la formació del Genovés de Badenes i Tonet IV, que va deixar en 15 a la representativa de Barxeta de Moltó i Murcianet.

En el duel, la intensitat es va imposar a la qualitat. I l’aportació dels restos a la dels mitgers. Això en resum, però en l’hora i mitja llarga de disputa hi hagué jugades de tots els colors que van permetre el lluïment de tots quatre contendents.

La partida

La partida va arrancar amb la sorprenent decisió de Moltó i Murcianet de començar al rest quan havien guanyat la reballada, que permet triar traure o pilota nova en el segon joc. El cas és que Badenes va apretar bona cosa amb la seua treta i que Tonet IV va afusellar sense contemplacions i els del Genovés van estrenar en marcador dominant.

A continuació, Moltó i Murcianet igualaven a 5, treballant-se prou més els quinzes, però tenint la iniciativa.

Va ser aleshores quan la partida es va posar prou de cara per a la parella de Barxeta. Tonet IV era evitat i quan tenia oportunitat de pegar no acabava d’estar fi. Enfront, al contrari, Moltó mostrava la seua millor versió, la de fa unes temporades enrere, mentre que Murcianet carregava amb criteri i encert. En conseqüència, la partida estava 5 per 15 a favor dels de Barxeta.

Moltó mostrava la seua millor versió.

Moltó mostrava la seua millor versió. / FUNPIVAL

Però si una cosa té Tonet IV, a més de jugar molt, és que mai abandona. I Badenes tampoc. El número u va reviscolar i millorar en el seu rendiment. I encara que de vegades continuava mancant de precisió, Murcianet tampoc concretava bé algunes rematades de tant en tant.

Una cosa té Tonet IV, a més de jugar molt, és que mai abandona.

Una cosa té Tonet IV, a més de jugar molt, és que mai abandona. / FUNPIVAL

En esta dinàmica de pegar més amb voluntat que amb el cap, la ruleta va somriure més als rojos, que van sumar tots els jocs següents fins a concretar la victòria. Això sí, després de molta brega i tombant vals, amb Badenes destacant en l’entrega i el bon fer dels quatre per les seues restades miraculoses i els quinzes que va fer a temps i decisius.