COMPETICIÓ

Una victòria en la Copa Caixa Popular que diu molt de Francés i Hilari

L’equip de Pedreguer-masymas guanya al de Puchol II i Álvaro Gimeno (60-35) i confirma el seu bon moment a la segona fase, a diferència de la primera, amb dos triomfs en dues jornades

La formació de Francés lidera el Grup A després de véncer als conjunts de Marc i Puchol I.

La formació de Francés lidera el Grup A després de véncer als conjunts de Marc i Puchol I. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Hi ha parelles que amb el pas del temps adquireixen una major confiança l’un sobre l’altre. En el món de la pilota professional és clau tindre eixa compenetració per a poder solucionar situacions adverses i agafar una dinàmica amb la qual aspirar a tot. És el cas de Francés i Hilari. L’equip de Pedreguer-Masymas està completant una segona fase quasi perfecta en la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda. Tot i que en la primera fase este binomi va generar dubtes d’inici, la realitat és que hui en dia són els màxims favorits per a aconseguir la primera plaça que dona l’accés directe a les semifinals. Més si cap després d’una exhibició com la que van oferir ahir els pedreguers al trinquet de Guadassuar. Francés i Hilari no sols van guanyar, sinó que van tombar al número u, Puchol II, a còpia de quinzes resolutius. Els alacantins van véncer a la formació representativa de la Pobla de Vallbona, amb Puchol II i Álvaro Gimeno, amb un resultat de 60-35. Una victòria que diu molt de Francés i Hilari.

Hilari per Pere

Cal recordar que Hilari no formava part de l’alineació titular dels pedreguers. Quan es van anunciar els equips participants en l’actual edició de la Copa Caixa Popular d’escala i corda, Francés estava acompanyat per Pere.

Qui li havia de dir al rest de Petrer que ara no trobaria a faltar al mitger de Pedreguer. Pere es va lesionar una setmana abans de començar la Copa.

Una trencada muscular al bessó que el va deixar fora de joc un parell de setmanes. Temps suficient perquè Hilari jugara la meitat de les partides de la primera fase. Un fet que amb la reglamentació a la mà deixava al de Beniparrell com a mitger titular de manera definitiva.

Hilari no formava part de l’alineació titular dels pedreguers.

Hilari no formava part de l’alineació titular dels pedreguers. / FUNPIVAL

La trajectòria de Francés i Hilari

Tot i caure en dues partides de la primera fase, Francés i Hilari van anar entenent-se millor. La victòria va arribar en l’última jornada i va ser suficient per a classificar-se a una segona fase on els torns han canviat.

Ací, Francés i Hilari van veure’s les cares de nou amb l’equip de Marc (Montserrat). I és que els pedreguers van ser tercers del Grup B, mentre que els de la Ribera Alta van ser primer en el mateix tauler. A diferència de la primera fase, l’estrena d’una nova ronda va ser positiva per a Francés i Hilari. Si en el primer duel van caure per 60-30, Pedreguer-masymas va imposar-se a la segona oportunitat per 60-40.

Una situació que els va permetre afrontar la partida d’ahir a Guadassuar amb la tranquil·litat que suposa liderar el tauler. Tal volta per això, els pedreguers van eixir per totes davant uns rivals que no van regalar res.

La partida

Un recital anotador d’Hilari va sorprendre Puchol II i Álvaro Gimeno. Per la seua part, Francés també deia molt, encara que com el joc passava més pel mig, Hilari acaparava més protagonisme en tenir més presència.

L’encert a l’hora de tancar quinzes per part del de Beniparrell va suposar que el seu equip s’escapara en el marcador. Després de repartir-se un joc per a cada equip, Pedreguer-masymas va obrir diferència amb un 40 per 20. Tot i que Puchol II i Álvaro Gimeno ho intentaven de totes les maneres, no tancaven el quinze definitiu. En cas contrari, Hilari espentava i carregava per a ampliar la distància.

Després d’un joc dels poblans, Francés i Hilari van ficar la maquinària en marxa de nou per a situar el 55-25. Puchol II i Álvaro Gimeno van reaccionar, però mai van atemorir la victòria d’una parella que apunta alt en esta segona fase de la Copa.

Classificació

Classificació segona fase XVI Copa Caixa Popular d'escala i corda.

Classificació segona fase XVI Copa Caixa Popular d'escala i corda. / FUNPIVAL