LLIGA CAIXABANK

Boronat i Ibiza es coronen com a campions de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 a Xeraco

Victoria-Isabel i Ana-Júlia-Joana disputaran la final Pro1 el diumenge a Orba

Ibiza i Boronat s'adjudicaren un treballat títol de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2.(1)

Ibiza i Boronat s'adjudicaren un treballat títol de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2.(1) / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Andreu Boronat i Héctor Ibiza (La Llosa de Ranes) van inscriure aquest dilluns els seus noms com a primers guanyadors de la Lliga CaixaBank 2024. El de Castelló de Rugat i el de Xeraco s'imposaren a la final celebrada al trinquet de Xeraco davant David i Ricardet (El Genovés) per 25-15 després d'una emocionant final i una escala plena de gom a gom.

La partida va estar molt igualada des de l'inici. Al rest, dos joves realitats del raspall, David i Boronat; al mig, dos jugadors experimentats i amb experiència en finals. La final va ser dauera fins el 15-15, amb protagonisme per als dos rests. Ibiza va anar agafant joc mentre Ricardet no tocava tanta pilota com haguera desitjat i els blaus trencaren la treta roja per avançar-se al marcador.

Ibiza, en acció.

Ibiza, en acció. / FEDPIVAL

Amb 15-20, David i Ricardet només tenien una opció, que era donar-ho tot. S'avançaren amb un 30 net, però Boronat i Ibiza equilibraren els quinzes i disposaren d'un primer val que no aprofitaren; la segona va ser la bona i Andreu i Héctor es proclamaren campions.

Participaren en el lliurament de trofeus i medalles Elena Durà, responsable de CaixaBank en la Safor; Avelino Mascarell, alcalde, i Evaristo Salom, regidor d'Esports de Xeraco; Salvi Pardo, alcaldessa de la Llosa de Ranes; Pablo Vilar, alcalde del Genovés; i Vicent Molines i Elena Gómez, president i vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana.

Servida la final Femenina

També a Xeraco es celebraren els desempats de les semifinals de la Lliga CaixaBank de raspall femení Pro1. Victoria-Isabel (Bonrepòs i Mirambell) i Ana-Júlia-Joana (Tavernes de la Valldigna) es citaren per disputar la final el pròxim diumenge al trinquet d'Orba (17:30 hores, À Punt Mèdia), després d'imposar-se a les seues rivals pel mateix marcador de 25-15.

L'única parella del campionat va haver de treballar de valent. Tot i que Victoria i Isabel van agarrar un avantatge de 15-0, el desgast físic va ser gran ja que cada quinze es va lluitar amb molta intensitat. El trio va aconseguir igualar a 15 i, amb la mateixa tònica de punts disputats, les roges es van assegurar els dos jocs següents, el triomf i la classificació per la final.

Ana, Júlia i Joana també s'ho hagueren de guanyar. Irene, Anabel i Mireia començaren molts fortes i s'apuntaren els dos primers jocs (10-0), davant un equip roig prou desencertat. L'equip de la Safor reaccionà a temps i va anar agarrant confiança, eixa confiança que les va fer completar una immaculada fase regular, fins capgirar el marcador i establir el 20-10. Des del rest, les blaves retallaren diferències, però després no pogueren defensar la seua treta i el trio roig s'embutxacà el bitllet per a la gran final.

Júlia, Joana i Ana celebren la seua classificació per a la final.

Júlia, Joana i Ana celebren la seua classificació per a la final. / FEDPIVAL

Escala i corda

El trinquet de la Pobla de Vallbona va ser l'escenari de les dos partides d'escala i corda de la jornada. En la Lliga CaixaBank Pro1, Salva Palau, Salva i Héctor (Dénia) s'acomiadaren de la competició amb un meritori triomf davant Francés, Hilari i Carlos (Benissa) per 60-40. Liderats per Salva Palau, els rojos eixiren a per totes i prompte decantaren el duel del seu favor, mentre que els blaus no tingueren capacitat de reacció.

La semifinal de la Lliga d'escala i corda Pro2 va ser prou més igualada. Pablo-Bueno (Burriana) i Diego-Álvaro Mañas (Vila-real) oferiren una gran partida al trinquet de la Pobla de Vallbona, plena de variants al marcador i amb opcions de triomf per als dos conjunts. Dominaren primer els joves blaus, però els veterans rojos remuntaren i establiren un 50-40 a l'electrònic que els feia candidats al triomf. Tot i això, Diego i Álvaro van creure en la remuntada i sumaren quatre jocs seguits que els donaren la victòria i el dret a disputar el desempat el pròxim divendres a Vilamarxant.