GALOTXA

Foios presenta les finals de la Copa Hivern de galotxa

El carrer Major lliurarà aquest diumenge els títols de Curtes A i Curtes B; el dia 10 es decidiran Vaqueta, Femenina i Curtes C

Foto de família d'autoritats, jugadors, jugadores i representants dels clubs participants en la Copa Hivern de galotxa.

Foto de família d'autoritats, jugadors, jugadores i representants dels clubs participants en la Copa Hivern de galotxa. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La Casa de la Cultura de Foios va acollir aquest dimarts la presentació de les finals de la 5ª Copa Hivern de Galotxa - Trofeu Diputació de València 2024, que es jugaran al carrer Major de la localitat els pròxims dos diumenges, 3 i 10 de març, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Club Pilota Foios.

L'acte va comptar amb la presència de Sergi Ruiz, alcalde de Foios; Emma García, regidora d'Esports; Fernando Gil, president del CPV Foios; Miguel Carceller, delegat i coordinador del club i l’escola de Foios; Tino Bendicho, coordinador de pilota de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; i Juanba Camarelles, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana de l’Àrea de Galotxa, a més de representants dels clubs i equips que participaran a les fases finals de la competició.

Presentació

En paraules de Sergi Ruiz: "Estem molt satisfets d'acollir aquestes finals i que per fi Foios s'òbriga un espai en el món de la pilota que crec que mereixem. El carrer Major té un atractiu especial, és magnífic per a jugar i pot oferir partides molt vistoses per al públic".

Segons Juanba Camarelles: "És una gran oportunitat per a traure la pilota al carrer, als carrers dels pobles, és una aposta que teníem des de la vicepresidència de galotxa, i vindre al carrer Major de Foios estos dos diumenges va a ser una experiència enriquidora, una prova de cara al futur i que la modalitat i tant Foios com els pobles dels voltants de l'Horta Nord siguen una festa".

Fernando Gil, Sergi Ruiz, Tino Bendicho, Juanba Camarelles, Emma García i Miguel Carceller, en el torn de parlaments.

Fernando Gil, Sergi Ruiz, Tino Bendicho, Juanba Camarelles, Emma García i Miguel Carceller, en el torn de parlaments. / FEDPIVAL

Programa

Aquest cap de setmana es disputaran les finals de Curtes A i Curtes B. A les 9:30 hores, Lanzadera Montserrat B i Fontaneria Miguel Bueno Meliana F es disputaran el títol de Curtes B. A les 11:00, Caixa Popular Meliana A i CPV Meliana B decidiran qui s'emporta el trofeu al municipi veí.

Els finalistes de les categories Vaqueta, Femenina i Curtes C encara estan per decidir. Durant el cap de setmana es celebraran les partides de tornada de les semifinals. A la màxima categoria, en les partides d’anada, celebrades a Montserrat, els equips A i C montserraters van vèncer amb autoritat a Borbotó B (70 per 30) i Navagro Faura (70 per 40), respectivament. La final es jugarà el diumenge 10 a les 10:30 hores.

A la categoria femenina, els últims candidats al títol han d'eixir de les semifinals Alfara-Meliana G i Meliana H-Marquesat. La final està programada per a les 9:00 hores del diumenge 10. Pel que fa a Curtes C, la partida decisiva, fixada per a les 11:45 hores, espera als guanyadors de les eliminatòries entre Meliana E-Meliana G i Foios C-Meliana H.