TROFEUS

Irene, Myriam i Marina s’emporten una igualada final del Trofeu de Sueca

El trio supera Victoria i Anabel (25-20) en un duel marcat per la ‘reballà’ inicial, que va afavorir a les d’Irene

Aina i Mireia varen superar 25-15 a Clara i Sandra en la final del Trofeu Ajuntament de Sueca de categoria elit.

Aina i Mireia varen superar 25-15 a Clara i Sandra en la final del Trofeu Ajuntament de Sueca de categoria elit. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La final del Trofeu Ajuntament de Sueca de raspall Pro1 femení es va resoldre a favor d’Irene, Myriam i Marina, que varen superar en un duel molt equilibrat a Victoria i Anabel. El torneig, promogut pel consistori suecà amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona, va viure ahir un colofó de luxe per a tres jornades de competició del màxim nivell del raspall femení, i també de la categoria d’elit.

La ‘reballà’ o sorteig inicial va resultar decisiva, ja que tots els jocs es varen anotar des del dau. La moneda va afavorir Irene i les seues, que varen triar traure i anotaren eixe primer joc. A partir d’este moment es va lliurar una batalla amb grans quinzes i múltiples alternatives, amb vals a un i altre costat tant des del dau com des de la part del rest. Però els jocs es varen acabar anotant sempre des de la treta, fins al definitiu 25-20, que va tancar Myriam amb contundència després d’una pilota parada jugada per Marina.

La final del Trofeu Ajuntament de Sueca de raspall Pro1 femení es va resoldre a favor d’Irene, Myriam i Marina, que varen superar en un duel molt equilibrat a Victoria i Anabel.

La final del Trofeu Ajuntament de Sueca de raspall Pro1 femení es va resoldre a favor d’Irene, Myriam i Marina, que varen superar en un duel molt equilibrat a Victoria i Anabel. / @juliocebolla

En l’apartat d’aportacions individuals, les cinc jugadores varen ratllar a un alt nivell, que va provocar intensos intercanvis de colps. Per la situació d’inferioritat numèrica, Victoria i Anabel van haver de multiplicar-se per l’espai de joc, amb bona compenetració, la mateixa que va exhibir el trio d’Irene, ben conjuntat al llarg de tota la final.

Varen exercir d’amfitrions en la final, celebrada al trinquet Eusebio de la capital de la Ribera Baixa, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sueca, Sari Sáez, i el regdor d’Esports, Julián Sáez, que varen rebre com a obsequis dos samarretes oficials de la competició.

En elit, final disputada abans de la categoria Pro1, Aina i Mireia varen superar Clara i Sandra en un duel també equilibrat que va acabar en 25-15.

Giner i Nacho, imparables

D’altra banda, el trinquet El Rovellet de Dénia va viure també l’epíleg de la gran final de la Lliga CaixaBank d’escala Pro1, una partida especial en la qual la parella campiona, formada per Giner i Nacho, s’enfrontava a Francés, Tomàs II i Héctor. L’ambient va ser d’autèntic luxe, ja que la cita havia provocat una enorme polseguera de pronòstics i comentaris.

Al remat, Giner i Nacho es varen alçar amb el triomf per un ajustat 60-50, tot i que les travesses havie afavorit clarament el trio, que va arribar a donar de 10 en els primers compassos. De fet, Francés i els seus varen adquirir un avantatge d’un parell de jocs en el tram final, parcials que varen recuperar Giner i Nacho fins a igualar a 45.

Amb la d’ahir a Dénia, Giner i Nacho encadenen 11 victòries consecutives, després de les nou que els donaren accés a la gran final, la pròpia cita que decidia el títol de la Lliga CaixaBank d’escala Pro1, i este epíleg de Sueca.

Amb la d’ahir a Dénia, Giner i Nacho encadenen 11 victòries consecutives, després de les nou que els donaren accés a la gran final, la pròpia cita que decidia el títol de la Lliga CaixaBank d’escala Pro1, i este epíleg de Sueca. / @juliocebolla

A partir d’este moment, la partida, trufada de grans quinzes i sempre amb la sensació que qualsevol dels dos podia emportar-se la victòria, va entrar en un Intercanvi de colps fins a la igualada a 50.

En la recta final, la parella va tindre la sort de cara i també la tranquilitat necessària per a rematar la faena. El triomf suposa l’onzena victòria consecutiva de Giner i Nacho, que varen sumar nou partides guanyades durant el campionat, a les quals afegiren el triomf en la gran final davant Jose Salvador, Conillet I Monrabal. La d’ahir, a Dénia, converteix esta parella en un equip històric al qual es fa pràcticament impossible buscar una contra.