PROFESSIONALS

Preparació, convivència i coordinació a La Nucia

La nòmina professional de la pilota es reuneix a la Ciutat Esportiva Camilo Cano per a fer balanç del funcionament del món professional i realitzar proves físiques

El president de la FPV, Vicent Molines, amb els pilotaris d'escala i corda.

El president de la FPV, Vicent Molines, amb els pilotaris d'escala i corda. / @juliocebolla

FEDPIVAL

Les jugadors i els jugadors professionals de pilota valenciana han celebrat al llarg de les últimes setmanes diverses jornades de preparació, convivència i coordinació a la ciutat esportiva Camilo Cano de La Nucia. Proves físiques, assemblees i reunions per a valorar els primers mesos de funcionament del nou sistema del món professional baix l’empara de la Federació de Pilota Valenciana han farcit estes concentracions, de les quals “s’han pogut extreure conclusions molt valuoses de cara a la millora del funcionament de les grans competicions i del dia a dia dels trinquets”, segons explica el director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana, Santi Navarro.

Amb els jugadors i les jugadores han estat presents en estes jornades el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, el propi Santi Navarro, així com els coordinadors de raspall, Emi Peris, i escala i corda, Víctor Serrano. També han participat i han estat a peu de pista amb els i les professionals el responsable federatiu de rendiment, Francesc Soro, ‘Soro III’, i el coordinador de l’estat físic del món professional, Manolo Sisternes.

Jugadors de raspall professional a La Nucia.

Jugadors de raspall professional a La Nucia. / FEDPIVAL

Proves físiques

Durant les jornades a La Nucia, els jugadors s’han sotmés a proves bàsiques per a testar el seu estat físic i realitzar-los un seguiment, ja que este tipus d’activitats es repetiran de manera trimestral. Tant els pilotaris d’escala i corda com els jugadors i les jugadores de raspall han fet tests de velocitat, agilitat i flexibilitat. També han conegut les magnífiques instal·lacions i maquinària d’última generació de les quals disposa la ciutat esportiva Camilo Cano.

Nacho, durant la prova de velocitat.

Nacho, durant la prova de velocitat. / @juliocebolla

Alejandro de Montserrat, en la prova d'agilitat.

Alejandro de Montserrat, en la prova d'agilitat. / @juliocebolla

“És fonamental escoltar de primera mà les sensacions que tenen els jugadors quant al treball que estem començant a realitzar en el món professional des de la Federació de Pilota Valenciana”, afegeix Navarro, qui ha agraït “les aportacions per a millorar en quant a formats de les competicions, assistència als trinquets i sensacions en general que ens han transmés tant els jugadors com les jugadores en les diferents reunions que hem mantingut al llarg de les últimes setmanes a La Nucia”.

Jugadores de raspall professional a La Nucia.

Jugadores de raspall professional a La Nucia. / FEDPIVAL

La Ciutat Esportiva Camilo Cano serà un dels centres neuràlgics per a la preparació dels i les professionals, també, de cara al campionat europeu que se celebrarà a Portugal del 2 al 7 de maig. De fet, les seleccions femenina i masculina portaran a terme diferents sessions a la citada ciutat esportiva, que l’Ajuntament de La Nucia cedeix a la Federació de Pilota Valencian en virtud del conveni signat entre ambdós institucions.

José Salvador, en la cabina CTN.

José Salvador, en la cabina CTN. / @juliocebolla

Torna Marc

D’altra banda, esta vesprada reapareix a Guadassuar Marc de Montserrat després d’un mes de baixa per culpa d’unes molèsties en el braç dret. L’actual subcampió individual jugarà acompanyat de Javi contra Francés i Pere, en partida que tancarà la vesprada de pilota al Nou Trinquet, a partir de les 18:30 hores.

Presentació de la final

La presentació de la gran final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro1 se celebra hui a l’Alqueria de Julià, amb presència dels quatre finalistes, Montaner i Tonet IV, pel bàndol del Genovés, i Ivan i Seve, pel de la Llosa de Ranes. El títol es decideix divendres a les 18 hores al trinquet de Piles.

Seve i Iván.

Seve i Iván. / @juliocebolla

Mar, a quiròfan

La jugadora de Bicorp haurà de passar pel quiròfan per a tractar-se els seus problemes en un genoll. L’operació està programada per al pròxim 10 d’abril. El període de baixa quedarà definit amb precisió una vegada se li haja realitzat la intervenció quirúrgica.

Mar de Bicorp aurà de passar pel quiròfan per a tractar-se els seus problemes en un genoll.

Mar de Bicorp aurà de passar pel quiròfan per a tractar-se els seus problemes en un genoll. / FEDPIVAL