EUROPEU

"La selecció és una pinya amb un nivell excel·lent"

Juanma Garrido i el cos tècnic del combinat de la Comunitat Valenciana afronten amb la màxima il·lusió l'Europeu de Portugal, que s'inaugura aquest dimarts

Juanma Garrido, durant la preparació de l'Europeu el passat dijous a La Nucia.

Juanma Garrido, durant la preparació de l'Europeu el passat dijous a La Nucia. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Juanma Garrido (Ondara), Ana Giner (Borbotó-València) i Arnau Oliver (Orba) conformen el cos tècnic de la selecció de la Comunitat Valenciana que participarà en l'XI Campionat d'Europa de Pilota a Mà que arranca aquest dimarts amb la cerimònia d'inauguració. Tancada l'exitosa etapa com a seleccionador de Vicent Molines, després de la seua elecció com a president de la Federació, el nou trio pren el relleu amb l'experiència del passat Mundial d'Alzira.

Garrido i Arnau ja compartiren periple mundialista amb Molines, mentre que Giner ja va ser segona entrenadora amb l'ara president. En altres paraules, els tres tenen un ampli recorregut com a tècnics i coneixen perfectament als 11 xics i les 6 xiques que formen part de la convocatòria per aquest Europeu, pilotaris amb els i les quals han treballat també en les categories joves del nostre combinat.

Convocatòria

-Com valora el cos tècnic la llista que ha confeccionat de cara a l'Europeu?

-És una convocatòria on la majoria de jugadors i jugadores ja van estar en el Mundial d'Alzira de l'any passat i, per tant, venen ja formats per a aquestes modalitats. En general, tots i totes tenen molt bon nivell i són molt competitius.

-Dins dels canvis de la llista, hi ha dos absències obligades de peces clau, com Puchol i Mar. Com poden afectar?

-Les baixes de Puchol i Mar són molt importants, però hem provat diferents jugadors i el seu bagatge d'adaptació a les diferents modalitats és molt gran. Pensem que les noves incorporacions tenen un nivell excel·lent i que respondran a les necessitats de la selecció.

-Dins de les incorporacions, heu fet una aposta per Lluís de la Vega, que no va poder disputar la lliga CaixaBank per lesió.

-De la Vega és un jugador molt vàlid, polivalent. Té les dos mans, s'adapta perfectament a la canxa, té molta idea i fa molta pinya. Estem molt satisfets i pensem que pot rendir al millor del seu nivell.

-Altra de les novetats és Clara. Amb només 17 anys és una de les 6 elegides.

-Esperem molt d'ella. És molt polivalent, molt ràpida, pot desenvolupar un paper molt important jugant en punta. Clara ve formada de les categories joves i ve disposada a donar-ho tot.

Cos tècnic

-Ara mateix, el cos tècnic de la selecció és un triumvirat, amb Juanma Garrido com a cap visible, però dins d'un equip amb Ana Giner i Arnau Oliver. Com és el vostre funcionament?

-Som un equip molt unit, ens compensem perfectament els tres. Tenim una visió de les diferents modalitats molt gran i, a més, comptem amb l'experiència del passat Mundial. Entre els tres prenem les decisions. Ens reunim, consensuem posicions de jugadors i jugadores, en alguns moments no tenim el mateix pensament en totes les decisions, però aportem i al final sempre hi ha un consens en qualsevol decisió entre nosaltres".

Favorites

-La Comunitat Valenciana, sempre que es presenta un campionat Europeu o Mundial, és una de les candidates al títol. Està d'acord el cos tècnic amb això?

-La nostra selecció, a l'igual que altres com Països Baixos, Bèlgica o el País Basc, parteix com a favorita, però no ens agrada tindre eixe paper ni considerar-nos superior a ningú. El nostre objectiu sempre és ser el màxim competitius possible, adaptar-nos a cada partida i a cada selecció i fer-lo el millor que puguem.

-La pilota portuguesa o frontó portugués és la modalitat autòctona d'aquest Europeu. Quina preparació s'ha fet i com pot influir en el desenllaç del campionat?

-Nosaltres, en diferents entrenaments, hem intentat adaptar-nos i simular una canxa de pilota portuguesa per tal de preparar la modalitat. A més a més, hi portem gent molt bona en frontó: De la Vega, Pere Roc, Salelles II, Seve o Sacha s'adapten perfectament. És una modalitat que pot ser decisiva en el còmput final de puntuacions per a guanyar l'Europeu, i per tant és molt important i s'ha de tindre molt en compte.

-Què pot esperar la gent aficionada a la pilota per part de la selecció en aquest Europeu?

-La selecció és un grup molt unit. Els jugadors i jugadores participen el dia a dia en diferents competicions, conviuen dia a dia i això fa que a l'hora de preparar els entrenaments, de fer les concentracions i de treballar dia a dia siguen una pinya, es nota que formen un grup cohesionat i compacte. Després els resultats poden acompanyar o no, però no tenim dubtes que la selecció ho donarà tot per a tornar a donar alegries a la gent i arribar el més alt possible".