EUROPEU PILOTA A MÀ

Comença la competició a l'Europeu de Portugal

La selecció inicia hui la fase prèvia de joc internacional masculí i femení i frontó portugués masculí

La selecció valenciana, en la presentació de l'Europeu 2024.

La selecció valenciana, en la presentació de l'Europeu 2024. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Aquest dimarts es va inaugurar oficialment l'XI Campionat d'Europa de Pilota a Mà, que es disputa al llarg d'aquesta setmana a Freixo de Espadas à Cinta (Portugal). Un total de huit seleccions, que aporten a l'Europeu 70 jugadors i jugadores, participaran entre aquest dimecres i el dissabte la competició a les modalitats de joc internacional, one wall i frontó portugués -modalitats amb categories masculina i femenina- i llargues -només masculina-.

L'acte d'inauguració, celebrat a l'Auditori Municipal de la localitat portuguesa, va comptar amb la presència dels esportistes dels combinats de Països Baixos, Bèlgica, Itàlia, França, el Regne Unit i País Basc, a més de la Comunitat Valenciana i Portugal.

El president de la Confederació Internacional de Pilota a Mà, Alberto Soldado, va donar la benvinguda a totes les persones participants i va destacar la recuperació del Campionat d'Europa 6 anys després de l'últim, celebrat al 2018 als Països Baixos, ja que la pandèmia va impedir que es celebrara el previst per al 2021.

També hi estigueren presents en l'acte el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó.  El president de la Diputació de València s'ha desplaçat a la localitat portuguesa de Freixo de espada à Cinta per a acompanyar a la Selecció Valenciana de pilota en el Campionat d'Europa. Després d'un breu encontre amb l'alcalde del municipi que és seu del torneig, Nuno Ferreira, el president de la Confederació Internacional de Pilota a mà, Alberto Soldado, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molinés, el president Mompó ha afirmat: "Estem ací per a recolzar a la nostra selecció i viure una experiència única. Hem volgut formar part de l'expedició valenciana per a mostrar el nostre suport, i també hem pogut conversar amb l'alcalde i amb altres autoritats sobre els desafiaments actuals que afronta la pilota i les diferents solucions de cara al futur".

Vicent Mompó apoya a la Selección Valenciana de pilota en el Campeonato de Europa de Portugal.

Vicent Mompó acompanya a la Selecció Valenciana de pilota en el Campionat d'Europa de Portugal. / DIPUTACIÓN DE VALENCIA

Mompó ha querido arropar en primera persona a los jugadores y al cuerpo técnico del equipo valenciano asistiendo a las tres primeras partidas de la fase de grupos, en las que la Selecció se enfrentaba a Portugal, Italia y Euskadi.

El president de la Diputació de València s'ha desplaçat a la localitat portuguesa de Freixo de Espada à Cinta, per a donar suport al conjunt valencià assistint a les tres primeres partides de la fase de grups. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

Molines va subratllar la seua "confiança plena tant en el cos tècnic com en el grup de jugadors i jugadores, que compta amb l'experiència i la base del passat i exitós Mundial d'Alzira", mentre que Mompó va valorar "l'orgull que suposa que la Comunitat Valenciana i la pilota valenciana, el nostre esport, estiga representat en un campionat d'Europa amb els millors jugadors i jugadores del continent", al temps que va desitjar tota la sort a la delegació valenciana. El cap de l'executiu provincial ha intervingut a més en l'acte d'inauguració del campionat, en el qual ha subratllat que “creem en la pilota valenciana. Som la institució que més recursos destina a la seua promoció i difusió. Tenim un tresor i hem de cuidar-lo. Sempre estarem al costat del nostre esport més autòcton i de la gent que el fa més gran”, i també ha desitjat sort al conjunt encapçalat pel seleccionador Juanma Garrido.

Jornada de presa de contacte

El dimarts va ser aprofitat pel grup dirigit per Juanma Garrido, Ana Giner i Arnau Oliver per a prendre contacte amb les instal·lacions en els primers entrenaments a Freixo. Rodrigo Sebastiá 'Pere Roc II', i Victoria Díez, dos peces fonamentals i amb molta experiència en campionats internacionals, van fer èmfasi en el gran ambient dins de la nostra selecció:

"La selecció està contenta, unida. Estem divertint-nos molt en este primer dia, probant totes les instal·lacions i totes les modalitats. Es veu el companyerisme que hi ha, som un grup d'amics, tant en xiques com en xics", va destacar el jugador de Benidorm.

Victoria i Pere Roc, davant la porta de l'església que serveix com a frontis en la modalitat de pilota portuguesa.

Victoria i Pere Roc, davant la porta de l'església que serveix com a frontis en la modalitat de pilota portuguesa. / FEDPIVAL

Segons la valenciana, "tenim moltes ganes de fer un bon campionat i sobretot disfrutar-ho. Estem fent bon equip i els resultats poden arribar, i ser molt positius".

La selecció masculina s'estrena aquest dimecres a partir de les 9:00 en joc internacional masculí contra l'amfitriona, Portugal. La primera fase es completarà contra Itàlia (12:00) i País Basc (14.00).

A les 15:30, també els xics iniciaran la modalitat de frontó portugués, en aquest cas contra el Regne Unit. A les 18:30 s'enfrontaran contra Itàlia i a les 20:30 jugaran contra el País Basc.

Pel que fa a la categoria femenina, dins del joc internacional faran la seua estrena contra Itàlia (16:00) i més tard contra el Regne Unit (19:00).

Calendari

Calendari.

Calendari. / SD

Calendari.

Calendari. / FEDPIVAL