Síguenos en redes sociales:

PILOTA VALENCIANA

Una placa al mite ‘El Rovellet’

En l’acte organitzat per Espai Cultural Pelai també s’homenatjarà a Puchol II, Tonet IV i Victoria

Una placa al mite ‘El Rovellet’FUNPIVAL

El primer pas de la creació d’una zona temàtica de pilota al carrer Pelai de València es donarà el pròxim divendres dia 16 molt a prop de l’entrada del trinquet. Concretament on viu el mític Antonio Reig Ventura, ‘El Rovellet’, qui descobrirà una placa commemorativa amb la següent llegenda: «Rovellet. Antonio Reig Ventura. València, 12 de maig de 1932. Gran figura de la pilota valenciana en la modalitat d’escala i corda durant 34 anys i referent per la seua tècnica, capacitat i estil. Va nàixer al número 10 del carrer Pelai i viu al número 18 del mateix carrer».

Sense dubte, un merescut reconeixement a un dels més grans que als seus huitanta-nou anys continua acudint fidel al recinte de la capital per a gaudir de les figures del moment i delectar als aficionats amb les seues anècdotes i saviesa.

El reconeixement al Rovellet no serà l’únic programat el dia 16 per Espai Cultural Pelai. Mitja hora després, a les 19.30 hores, tindrà lloc un homenatge als actuals campions i campiona de la competició més emblemàtica de la pilota, el Campionat Individual. Puchol II rebrà el seu guardó de mans del Rovellet, Waldo lliurarà el de Tonet IV i Mar de Bicorp entregarà a Victoria.

La fi de festa en el trinquet Pelayo vindrà donat amb un concert de música clàssica de l’Orquestra filharmònica Martín i Soler.

Pulsa para ver más contenido para ti