III Lliga 2

Calendari de la Lliga 2 assegurat per a progressar

Un total de vint-i-una partides perquè els joves cresquen sobre les lloses junt amb companys amb major experiència al trinquet

La competició que va ser presentada en la seu de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb la presència d’una gran part dels pilotaris participants i d'autoritats.

La competició que va ser presentada en la seu de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb la presència d’una gran part dels pilotaris participants i d'autoritats. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

El calendari és capritxos i no sempre hi ha espai per a tota la nòmina de pilotaris que formen part del món professional. En este sentit, la situació es complica amb aquells jugadors que aspiren a convertir-se en figures a l’hora de buscar el protagonisme amb grans partides. És per això que la III Lliga 2 es converteix en una finestra única orientada als joves que treballen per a arribar a ser referència de l’esport dels valencians per a afavorir la seua progressió, encara que també hi participaran pilotaris més consolidats per a garantir el nivell de tots els equips configurats i perquè la seua experiència pot servir d’aprenentatge als seus companys.

Presentació

Una competició que va ser presentada ahir en la seu de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb la presència d’una gran part dels pilotaris participants, acompanyat d’entre altres autoritats, Juan Antonio Ureña, president de la Fundació per la Pilota, i Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. / FUNPIVAL

La III Lliga 2 comptarà amb set equips per modalitat que jugaran tots contra tos en una fase regular, és a dir, un total de vint-i-una partides. El punt de partida serà el pròxim divendres als trinquets de Vila-real i El Genovés.

uan Antonio Ureña, president de la Fundació per la Pilota.

uan Antonio Ureña, president de la Fundació per la Pilota. / FUNPIVAL

Equips participants

En la modalitat d’escala i corda, els equips participants són: Diego d’Onda, Bueno i Muedra II; Mario, Héctor de Laguar i Javi Campos amb Pau com a feridor; Julio Palau, Carlos i Guillem Palau; Héctor de Sueca, Guillermo i Morret; Adrián II, Hilari i Efrén amb Andreu com a feridor; Carlos Donat, Conillet i Marc Barber; i Pablo de Borriol, Monrabal II i Álvaro Mañas.

Calendari Lliga 2 d'escala i corda.

Calendari Lliga 2 d'escala i corda. / FUNPIVAL

Respecte a la disciplina de raspall, la configuració és la següent: Ximo i Rafa de Gavarda; Rafa d’Alzira i Momparler; David i Sergi; Favarero i Marc; i Boronat i Bossio.

Calendari Lliga 2 de raspall.

Calendari Lliga 2 de raspall. / FUNPIVAL

Els quatre primers classificats quan acabe la fase regular, obtindran el bitllet a les semifinals que seran anada i tornada. Els vencedors es disputaran el títol durant la segona quinzena de maig.

Més de dos messos de competició

Això suposa que la competició es pot allargar fins a més de dos mesos, cosa que significa un calendari assegurat. Un fet que va destacar David en comentar que «ens permet tindre una planificació d’entrenaments». Una idea semblant per a Julio Palau en dir que «podem eixir de les partides del dia a dia i ens dona la continuïtat que ens fa falta»

Per la seua part, José creu que «estos campionats ens ajuden per formar-nos cap al professionalisme. Esta dinàmica de jugar amb un format similar al dels professionals ens va molt bé per a progressar».

Així mateix, Muedra II va destacar l’oportunitat que se li donen als feridors i que «costarà fer un quinze, per ser trios», en escala i corda.