GALOTXA

El nous campions del Corte Inglés de galotxa es coronen a Alfarb

Montserrat va conquistar el títol de Primera de l'Autonòmic huit anys després davant Quart (70-15), a més de Tercera i Quarta

Meliana, en les dos categories de Curtes, Godelleta, Marquesat i Massamagrell també es proclamaren campions de l'edició 48 del Campionat

Final Primera:  Montserrat i Quart de les Valls.

Final Primera: Montserrat i Quart de les Valls. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El 48 Campionat Autonòmic de Galotxa - Trofeu El Corte Inglés es va tancar aquest cap de setmana amb la celebració de les finals de la modalitat en carrer. Huit equips dels clubs de Godelleta, Marquesat i Massamagrell, Meliana i Montserrat es proclamaren campions en les partides decisives pels títols de Primera, Segona, Tercera, Quarta, Femenina, Juvenil, Curtes A i Curtes B, celebrades al carrer de pilota 'Conrado Casanova Ferrando' d'Alfarb, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Club de Pilota Marquesat.

El treball dut a terme per l'Ajuntament d'Alfarp durant els últims mesos en la rehabilitació de la instal·lació va permetre gaudir d'una canxa amb unes parets immaculades i un sòl en unes condicions excel·lents per a la celebració de les partides.

El club de Montserrat va ser el gran triomfador del cap de setmana, ja que es va apuntar les tres finals per a les quals es va classificar, entre elles la de Primera. Per la seua part, Meliana es va adjudicar les dos finals de la modalitat de Curtes.

Primera

Lanzadera Montserrat A va tancar el cercle. Al potent equip montserrater, guanyador a l'últim lustre de l'Interpobles Edicom, la Copa Generalitat o la Supercopa, li faltava conquistar l'Autonòmic, que es resistia des del 2015. Després de dos subcampionats al 2020 i 2022, els de la Ribera es cobraren la revenja de l'any passat davant Kiwa Quart i s'imposaren per 15-70, victòria amb la qual totalitzen 6 títols, els mateixos que els quarters i Marquesat, dos per darrere dels 8 de Sollana.

Liderats per un incommensurable Alejandro, tota una realitat ja als seus 18 anys, acompanyat de Javi, Óscar i Rafa -amb Carlos a la reserva-, els de Montserrat dominaren la final des del principi, sense donar cap opció a Kiwa Quart, format per Carlos, Pepet, Alex i Berbis -amb Sergi de suplent-. El campió de 6 de les últimes 10 edicions s'hagué de conformar amb el subcampionat.

Alejandro va estar espectacular.

Alejandro va estar espectacular. / FEDPIVAL

Javier va jugar una gran final.

Javier va jugar una gran final. / FEDPIVAL

Segona

El club de les Valls tampoc va tindre sort en la final de Segona. El títol de la categoria de plata va ser per a Caixa Popular Godelleta. Els de la Foia de Bunyol, amb René, Juan, Álvaro i Antonio, superaren a Espai Aforo Quart B, que va formar amb Castillejo, Aarón, Ángel, Mario i Josep, per un ampli 30-70, i confirmaren que el club godelletà continua en una bona línia de creixement.

Final Segona: Godelleta A i Quart de les Valls B.

Final Segona: Godelleta A i Quart de les Valls B. / FEDPIVAL

Tercera

La final de Tercera, que tancà el cap de setmana, també va ser per a Montserrat. L'equip B es va imposar a Beniauto Faura D amb un clar 70-15. Odín, Andreu, Carles i Kevin van estar molt més encertats que Sergio, Kiko, Josep i Alberto.

Final Tercera: Montserrat B i Faura D

Final Tercera: Montserrat B i Faura D / FEDPIVAL

Quarta

Montserrat va completar el 'triplet' de triomfs amb el títol de Quarta. L'equip C va embutxacar-se el campionat amb un 70-50 contra Faura F. Salvador, Borja, Pablo i Javier guanyaren en una emocionant partida el seu duel contra Juanba, Alberto i Adrián.

Final Quarta:  Montserrat C i Faura F.

Final Quarta: Montserrat C i Faura F. / FEDPIVAL

Femenina

Una de les finals més disputades del cap de setmana va ser la corresponent a la categoria Femenina. Amb Ovocity Marquesat i Justo Ballester Meliana H com a protagonistes, el títol es va quedar a casa després d'un resultat de 70-55. Laura, Meritxell, Mar i Andrea van repetir triomf -com a l'última edició de l'Interpobles- davant Carmen, Aina, Eva, Emma i Mar.

Les xiques de Marquesat guanyaren un títol al seu carrer.

Les xiques de Marquesat guanyaren un títol al seu carrer. / FEDPIVAL

Les xiques de Marquesat guanyaren un títol al seu carrer.

Les xiques de Marquesat guanyaren un títol al seu carrer. / FEDPIVAL

Juvenil

La final Juvenil també va oferir un gran nivell. Massamagrell i Algímia d'Alfara deixaren una bona imatge al carrer en una partida que es va apuntar el club de l'Horta Nord, amb Andreu, Joan i Pere, davant Víctor, Borja i Javier, per 50-30.

Final Juvenil: Massamagrell i Algimia.

Final Juvenil: Massamagrell i Algimia. / FEDPIVAL

Curtes A

El club de Meliana va monopolitzar la final de Curtes A. L'equip C, amb Paco, Jose Orts i Jose Pla, s'imposà a Meliada D, amb Artur, Josep, Rubén i Pepe, per 70-25.

Curtes A: Meliana D i Meliana C

Curtes A: Meliana D i Meliana C / FEDPIVAL

Curtes B

Meliana va repetir títol a la categoria B de Curtes. Els melianers, amb Rixar, Leo, José Luis i Marc, guanyaren per 70-50 a Sara, Palmira, Valero i Jose.

Curtes B: Meliana F i Godelleta B.

Curtes B: Meliana F i Godelleta B. / FEDPIVAL

Autoritats

Durant tot el cap de setmana, participaren en el lliurament de trofeus i medalles per als equips campions i subcampions Vicent Alfonso, regidor d'Esports d'Alfarb; Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació i Relacions institucionals d'El Corte Inglés; Lara González, alcaldessa de Quart de les Valls; Amparo Pardo, alcaldessa de Godelleta, amb la regidora Paqui Rico i el regidor Vicente Ruiz Chaparro; Josep Martínez, regidor d'Esports de Montserrat; Joan Amer, regidor de Pilota de Faura; Vicent Sanz, coordinador d'Esports del Marquesat; i Juanba Camarelles i Susana Martínez, vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.